Print
limoncello în diverse sticle

Rețetă limoncello (lichior de lămâie)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Dacă dorești să-ți prepari propriul limoncello să știi că rețeta este una simplă, fără prea multe pretenții. Se poate servi musafirilor, face cadou, turna peste înghețată limita fiind imaginația.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

5 lămâi (spălate și uscate)

1l de vodcă.

500750g zahăr alb.

700ml apă clocotită.


Mod de preparare:

  1. Cu un cuțit curăță lămâile de coajă ca pe cartofi, ai grijă să fie doar coaja nu și miezul lămâii. Pune cojile într-un borcan mare și curat apoi peste ele toarnă vodca. Închide borcanul cu un capac etanș și lasă-l timp de o săptămână la macerat într-un loc umbros (cămară spre exemplu). Agită borcanul în fiecare zi 1-2 minute.
  2. Pune zahărul într-un vas mai mare iar peste el toarnă 700ml de apă clocotită și amestecă până când zahărul s-a dizolvat. Toarnă siropul în borcan, închide-l bine și mai lasă-l încă o săptămână. Nu uita ca în fiecare zi să îl agiți 1-2 minute.
  3. Când a trecut săptămâna, strecoară lichiorul și depozitează-l unde dorești.
Note

Opțional, atunci când strecori lichiorul poți să adaugi câteva coji de lămâie în fiecare sticlă și mentă.

Poți să înlocuiești lămâile cu lime.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII