
Rețetă ciocolată caldă vegană
Dacă dorești să-ți prepari ciocolată caldă vegană ai nevoie neaparat de lapte de soia sau migdale. Preparatul în sine este ușor de făcut combinând arome interesante.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
120ml lapte de soia sau migdale.
2 lingurițe de zahăr alb.
3 lingurițe de pudră de cacao.
1/2 linguriță de sare.
1/2 linguriță extract de vanilie.
1 vârf de cuțit de scorțișoară.
1 vârf de cuțit de piper Cayenne.
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță pune laptele de soia, zahărul, pudra de cacao, sarea, extractul de vanilie, scorțișoara, piperul Cayenne și fierbe totul la foc mediu-mare. Când devine spumos poți să-l iei de pe foc și să-l servești; de preferat pe loc.
Note
Puteți adăuga și 3 lingurițe de zahăr, dar mie mi se pare suficient de dulce cu două lingurițe.