
Rețetă ceai de ceapă
Descriere:
Pentru a prepara ceai de ceapă n-ai nevoie de multe ingrediente dar nici timp, oricum procedura-i simplă. Folosesc această rețetă deoarece scoate gustul puternic pe care-l lasă ceapa iar rezultatul e mereu același, domolește tusea și guturaiul iar gustul este unul agreabil.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 20 min
- Timp total: 25 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2–3 cepe mici sau 1 mare.
1l apă.
2–3 lingurițe cimbrișor uscat, lămâița, mentă sau tei.
zahăr după gust.
scorțișoară (opțional).
Mod de preparare:
- Îndepărtează doar coaja murdară de pe ceapă, restul de coajă se păstrează. Dacă cepele sunt mari, crestați-le sau tăiați-le deoarece așa vor fierbe mai repede.
- Puneți ceapa în apă și lăsați-o să fiarbă cel puțin 10-15 minute după ce a dat în clocot. Când ceaiul capătă o culoare frumoasă, arămie înseamnă că este gata.
- Adaugă la final cimbrișorul, menta, lămâița sau teiul (opțional scorțișoară), închide focul și acoperă ceainicul. Lăsați ceaiul să se odihnească măcar 5 minute, așa ingredientele pe care le-ați adăugat vor avea timp să se infuzeze. Filtrează ceaiul apoi servește.
NoteDacă optați să adăugați miere în loc de zahăr, adăugați mierea doar când ceaiul este călduț spre rece.
Dacă ești răcit/ă, consumă acest ceai când este călduț, nu fierbinte. Dacă consumi ceaiul fierbinte îți va irita gâtul și mai tare.
Dacă optați să adăugați miere în loc de zahăr, adăugați mierea doar când ceaiul este călduț spre rece.
Dacă ești răcit/ă, consumă acest ceai când este călduț, nu fierbinte. Dacă consumi ceaiul fierbinte îți va irita gâtul și mai tare.