Șefa echipei de știință a Organizației Mondiale De Sănătate, Dr. Soumya Swaminathan susține posibilitatea aprobării unui vaccin pentru COVID-19 in 2021, dar acesta ar avea disponibilitate limitată.

Organizatia Mondiala De Sanatate anunta vaccinul COVID-19 valid in 2020

Totodată ea afirmă că administrarea acestui vaccin o să fie proritară populației vulnerabile, precum varsnicii și cei cu probleme de sănătate, deoarece aceștia sunt mai predisponibili complicațiilor sau decesului o dată ce sunt infectați cu COVID-19.

Dr. Soumya Swaminathan îndeamnă oamenii să fie vigilenți în continuare, spunând că :

Oamenii tiind să creadă că în 1 ianuarie sau aprilie o să poată obține vaccinul, iar lucrurile o să revină la normal … Lucrurile nu o să funcționeze in acest fel .

La ora actuală Rusia a aprobat un vaccin numit Sputnik-V, dar acest vaccin este privit sceptic deoarece a fost aprobat devreme , august, si fără prea multe teste care să concludeze in eficiența acestuia. Uniunea Europeană, Organizația Mondială De Sănătate și Statele Unite nu au aprobat niciun vaccin până în prezent. Acum sunt încă în testare 10 vaccine, daca în viitor unul din ele este aprobat, Organizația Mondială De Sănătate o să publice directivele de distribuire.

Directorul Organizației Mondiale De Sănătate, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că îngăduirea răspândirii nonșalante a virusului în speranța obținerii unui vaccin cât mai curând, este pur si  simplu imoral .

Dr. Soumya avertizează în legătura cu complexitatea virusului și cât de mortal poate să fie acesta, numărul cazurilor crescând și rata mortalității o dată cu ele.

Infectarea la nivel global a ajuns la 39,845,660 millione, iar mortalitatea la 1,111,957 million. Statele Unite fiind în cap de listă cu 8 millione de infectări și 216,000 de morți.

Organizatia Mondiala De Sanatate anunta vaccinul COVID-19 valid in 2020

Coronavirus sau COVID-19 este o boală respiratorie si vasculară

SIMPTOME: febră, tuse, surmenaj, deficiențe respiratorii, pierderea gustului si mirosului si câteodată niciun simptom

COMPLICAȚII: pneumonie, sepsis viral, distres respiratoriu acut, cedare a ficatului, sindromul de eliberare de citokine

METODA DE DIAGNOSTICARE: testare rRT-PCR si scanare CT

PREVENȚIE: spălarea mâinilor, acoperirea gurii si nasului, carantinarea si distantarea socială

 

Scrie opinia ta