Negresă de post (cea mai simplă rețetă 2021).

Fel: DesertBucătărie RomâniaDificultate Ușor
Porții

15

porții
Timp preparare

00:05

minute
Timp gătire

00:30

minute
Calorii

466

cal

Negresa de post este o prăjitură ușor de făcut, perfectă să te îndulcești atunci când ții post dar și când nu faci asta. Sunt pufoase, aromate și au un gust intens de ciocolată. Puteți să jonglați cu compoziția adăugând și alte ingrediente. Pentru cei vegetarieni sau vegani ar trebui să știți că această prăjitură n-are ingrediente de origine animală.

Ingrediente

  • 240ml apă (poți folosi cafea, lapte, cocos, soia).

  • 280g făină.

  • 250-280g zahăr.

  • 100g cacao pudră.

  • 80-100ml de ulei.

  • 1 linguriță de sare.

  • 1-2 fiole esență de vanilie.

  • jumătate de linguriță bicarbonat/praf de copt.

  • zahăr pudră (opțional).

Mod de preparare

  • Într-un bol adaugă făina peste care adaugi restul ingredientelor: cacaua, sare, bicarbonat și zahărul. Ia un tel și amestecă compoziția până când se omogenizează. Opțional poți să adaugi în compoziție alune, nuci, fistic, migdale, banane etc.
  • Adaugă peste apă, uleiul și esența de vanilie. Amestecă mixul până când obții un aluat lichid, omogen.
  • Toarnă aluatul într-o tavă și uniformizează cu o spatulă/sau mișcă ușor tava până când compoziția se așează.
  • Pune compoziția la cuptor, 175°C timp de 30 de minute. Odată ce prăjitura s-a copt las-o să se răcească, abia când este rece începe să tai prăjitura.

NOTE

  • Poți să decorezi/pui peste prăjitură zahăr pudră, cocos, înghețată, gem, banane.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile