Legume coapte cu feta (cină ușoară și sănătoasă pentru 2021)

Fel: GarniturăBucătărie GreciaDificultate Ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:55

minute
Calorii

150

cal

Legumele coapte cu feta sunt o alegere excelentă pentru o cină rapidă și sănătoasă fiind bogată în vitamine. Partea bună cu această rețetă este că puteți să fiți foarte creativi când alegeți legumele, dar consider că brânza feta este baza acestei rețete deci n-ar trebui să lipsească.

Ingrediente

  • un dovlecel mic.

  • un ardei kapia roșu.

  • un fir de rozmarin.

  • 5 frunze de salvie.

  • un ardei kapia verde.

  • 150-200gr roșii cherry.

  • 3 căței de usturoi.

  • 100g brânză feta/telemea de oaie.

  • 5 linguri ulei de măsline (este ok și cel normal).

  • sare, piper, oregano și cimbru.

Mod de preparare

  • Taie dovlecelul bucățele de dimensiune egală. Procedează la fel cu ardeii. Presară apoi peste sare și ulei și punele la cuptor (coacele la 200°C, 30 de minute).
  • Pune ulei într-o tigaie (poți și într-un vas ceramic). Adaugă rozmarinul și salvia. Când uleiul începe să sfârâie oprește focul. Adaugă acum usturoiul și așteaptă până când legumele din cuptor sunt gata. Uleiul se va infuza datorită ingredientelor.
  • Scoate rozmarinul și salvia din tigaie. Taie roșiile cherry în două și punele în uleiul infuzat cu tăietura în jos. Când începe să bolborosească, focul trebuie dat la mic și le mai ții 2 minute pe foc. De preferat ar fi să scuturi tigaia, dar nu amesteca roșiile și presară sare (după gust, dar vezi să nu exagerezi deoarece feta are și ea sare).
  • Pune legumele coapte (dovleceii și ardeii) peste roșiile cherry. Scutură tigaia să se așeze uniform. Sfarmă brânza feta deasupra (bucăți mai mari) presară oregano și cimbru. Încearcă să pui uleiul de sub legume peste brânza feta, să combini gustul.
  • Trebuie să pui mixul (poți cu tigaie cu tot) la cuptor, tot la 200°C dar doar 15 minute.
  • Servește călduț la temperatura camerei.

NOTE

  • Este foarte bun servit cu pâine integrală sau ca garnitură lângă grătărel.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile