
Rețetă sos de usturoi cu smântână
Pregătește sos de usturoi cu smântână pentru cărnurile tale făcute la grătar sau cuptor. Este cremos, fresh și puțin acrișor. Ușor de personalizat, pentru a-l face mai savuros poți să adaugi castraveți sau pătrunjel dar poți opta și pentru alte ingrediente.
- Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Grătar / La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
400ml smântână.
150ml apă minerală (opțional).
2–3 căței de usturoi.
1 linguriță de sare grunjoasă.
zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
- Curăță cățeii de usturoi, pune-i într-un bol împreună cu sarea și zdrobește-i. Adaugă apa minerală, zeama de la o lămâie și smântana, amestecă. Servește.
Note
Dacă dorești, poți să tai 1-2 castraveți mărunt și să-i adaugi în sos dar și pătrunjel.