mici de casa pe o farfurie cu muștar, două beri și pe cealaltă farfurie sunt pâinici
Print

Rețetă mici de casă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: alexandra
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 45 min
  • Cantitate: 15 porții
  • Categorie: Grătar
  • Bucătărie: România

Descriere

Nimic nu se compară cu niște mici de casă, mult mai gustoși față de cei de la magazin și condimentați exact așa cum îți dorești. Aceasta este rețeta tradițională, simplă cu câteva ingrediente și un mix de carne tocată.


Ingrediente:

500g carne tocată (mix vită, porc, oaie)

200ml zeamă de oase de vită

3 căței de usturoi

1/2 linguriță de bicarbonat

Condimente (după gust): piper, sare, boia, rozmarin, cimbru, ienibahar, coriandru, chimion


Mod de preparare:

1. Deși carnea este deja tocată, ar fi de preferat să o mai dai printr-un robot sau mașină de tocat, acest lucru va ajuta condimentele să pătrundă mai bine.

2. Pune peste carnea tocată condimentele și toarnă treptat zeama de oase, amestecă bine. Bicarbonatul trebuie adăugat la final.

3. Formează micii și lasă-i între 3 și 24 de ore la frigider.

4. Odată ce condimentele s-au așezat, poți să te pui la prăjit mici, poftă bună.

Note

Cel mai important lucru atunci când preparați mici este să nu folosiți doar un tip de carne.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?