
Rețetă mici de casă
Nimic nu se compară cu niște mici de casă, mult mai gustoși față de cei de la magazin și condimentați exact așa cum îți dorești. Aceasta este rețeta tradițională, simplă cu câteva ingrediente și un mix de carne tocată.
- Preparare: 30 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 15 porții
- Categorie: Grătar
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g carne tocată (de preferat mix între vită și porc sau oaie).
1 ceapă mică tocată mărunt.
2–3 căței de usturoi pisați.
1/2 linguriță de bicarbonat.
sare, piper, rozmarin, cimbru, ienibahar, coriandru, chimion după gust.
Mod de preparare:
- Vă recomandăm să mai dați carnea tocată printr-un robot sau mașină de tocat chiar dacă este deja tocată. Acest lucru va ajuta condimentele să pătrundă mai bine.
- Pune carnea într-un bol împreună cu ingredientele și amestecă bine. Formează micii și lasă-i la frigider măcar 2 ore, recomandat 24. Poftă la grătar!
Note
Cel mai important lucru atunci când preparați mici este să nu folosiți doar un tip de carne.
Micii sunt gătiți pe interior bine atunci când ei sar ca o minge. Îi ridici puțin în aer (5-10cm) și îi lași să cadă pe grătar.
Opțional, odată ce ți-ai format micii poți să-i lași în bere la frigider aprox. 30 de minute înainte să îi prăjești.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 6g
- Colesterol: 75mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.