
Rețetă mici de casă
Descriere:
Nimic nu se compară cu niște mici de casă, mult mai gustoși față de cei de la magazin și condimentați exact așa cum îți dorești. Aceasta este rețeta tradițională, simplă cu câteva ingrediente și un mix de carne tocată.
Informații:
- Preparare: 30 min
- Gătire: 15 min
- Timp total: 45 min
- Cantitate: 15 porții
- Categorie: Grătar
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g carne tocată (mix vită, porc, oaie)
200ml zeamă de oase.
3 căței de usturoi
1/2 linguriță de bicarbonat
Condimente (după gust): piper, sare, boia, rozmarin, cimbru, ienibahar, coriandru, chimion
Mod de preparare:
- Deși carnea este deja tocată, ar fi de preferat să o mai dai printr-un robot sau mașină de tocat, acest lucru va ajuta condimentele să pătrundă mai bine.
- Pune peste carnea tocată condimentele și toarnă treptat zeama de oase, amestecă bine. Bicarbonatul trebuie adăugat la final.
- Formează micii și lasă-i între 3 și 24 de ore la frigider.
- Odată ce condimentele s-au așezat, poți să te pui la prăjit mici, poftă bună.
NoteCel mai important lucru atunci când preparați mici este să nu folosiți doar un tip de carne.
Cel mai important lucru atunci când preparați mici este să nu folosiți doar un tip de carne.