Print
hribi la gratar într-o farfurie

Rețetă hribi la grătar

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru a pregăti hribi la grătar nu ai nevoie de multe ingrediente, ei vor ieși suculenți și aromați. Rețeta este una ușoară, se poate personaliza în funcție de preferințe, nimic complicat.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 8 min
  • Timp total: 18 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Grătar
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

hribi.

12 căței de usturoi.

ulei de floarea soarelui sau măsline.

sare, piper și ierburi aromate la alegere.

zeama de la o jumătate de lămâie (opțional).

1 lingură oțet balsamic (opțional).

ardei iute (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță hribii, taie-i cum dorești (felii, în jumătate, etc.) dar să fie de mărimi egale pentru a se găti deodată și uniform. Lasă-i într-un bol.
  2. Taie usturoiul mărunt, pune-l într-un bol micuț împreună cu restul ingredientelor. Amestecă și toarnă compoziția peste hribi, masează-i cu mâna să ajungă ingredientele pe fiecare hrib.
  3. Prăjește hribii pe grătarul încins aprox. 3-4 minute pe fiecare parte, cât se se imprime dungile aferente grătarului pe ei, servește-i.
Note

Hribii se pot curăța cu o cârpă umedă, cât să înlături mizeria de pe ei. De asemenea, poți să înlocuiești hribii cu ciuperci champignon sau shiitake.

Pentru vegetarieni sau vegani, puteți înlocui uleiul cu unt de cocos.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII