Print
hamburger de casa pe o farfurie albă

Rețetă hamburger de casă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru hamburger de casă trebuie să ții cont de câteva recomandări atunci când vine de condimentele alese pentru carnea ta. Oricum, nimic complicat, rețeta-i una ușoară și versatilă.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 25 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Cină / Grătar
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1kg carne tocată de porc sau vită (poți să le combini).

2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.

34 lingurițe de sare sau după gust.

cimbru, piper și puțină boia dulce.

chilly iute (opțional).

alte ingrediente la alegere (poți vedea note pentru info).


Mod de preparare:

  1. Distribuie ingredientele uniform și treptat între timp ce amesteci carnea cu mâinile. Nu exagera cu ingredientele, dar nici nu te speria să le adaugi (grijă cu sarea totuși). Lasă carnea să stea măcar 10 minute.
  2. Formează din carne niște biluțe de mărimi egale, taseaz-o să ia forma unei pastile de hamburger. Nu-i necesar să aranjezi/nivelezi prea mult carnea pe margini, las-o să fie mai imperfectă… așa aerată se va găti mult mai bine și va fi mai suculentă.
  3. Gătește carnea în funcție de preferințele tale la o tigaie grill sau la ce aparat ai prin casă. Pune hârtie/carton pe o farfurie/tavă și scoate carnea gătită pe ea. Asamblează hamburger-ul în funcție de preferințe, prăjește pâinea sau nu, cu salată, sosuri diverse, imaginația este limita.
Note

Poți să adaugi și alte ingrediente uscate sau proaspete. Pentru aromă, noi îți recomandăm să adaugi 2-3 căței de usturoi zdrobiți, ceapă tăiată mărunt sau ardei gras.

Poți încerca să gătești hamburgerii la grătar pentru un gust autentic și o atmosferă perfectă pentru o zi caldă de vară.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII