Print
frigarui cu pui si legume pe gratar

Rețetă frigărui cu pui și legume

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Atunci când ești pe grabă și n-ai idee ce rețete să folosești la un grătar, poți să-ți prepari ceva simplist precum frigărui cu pui și legume. Carnea va fi fragedă, iar legumele coapte vor avea o aromă cu mult mai intensă numai bună combinată cu carnea.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 15 min
 • Gătire: 20 min
 • Timp total: 35 min
 • Cantitate: 4-6 porții
 • Categorie: La grătar
 • Bucătărie: Europa de Est

Ingrediente:

700g piept de pui.

23 cepe roșii sau albe.

12 ardei grași sau kapia.

300400g ciuperci champignon brune sau albe.

sare și piper după gust.

praf de usturoi (opțional).


Mod de preparare:

 1. Feliează pieptul de pui în așa fel încât să fie bucăți egale, dar să nu fie nici prea groase nici prea subțiri (3-4cm este ok). Asezonează cu sare și piper după gust, opțional poți folosi și alte mirodenii sau chiar să le masezi cu puțin ulei.
 2. Taie legumele folosind același principiu, nici prea subțiri nici prea groase. Asezonează cu sare și piper după gust, opțional le poți stropi cu puțin ulei.
 3. Trage legumele și pieptul de pui pe bețe metalice sau din lemn, câte o bucată din fiecare până când rămâi fără materie primă.
 4. Unge un grătar cu slănină, apoi lasă frigăruile la prăjit câte 5-7 minute (sau cât este necesar) la foc mic pe fiecare parte. De preferat să le prăjiți deasupra jarului lăsat de lemne sau cărbune. Puteți să le preparați la cuptor însă gustul va diferi.
Note

Opțional, puteți să feliați pieptul de pui și să îl lăsați la marinat timp de 24 de ore înainte de a-l pune pe grătar. Va fi foarte fraged.

Opțional, poți să nu asezonezi carnea cu sare înainte ci după ce s-au terminat de prăjit.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII