
Rețetă costiță marinată la cuptor sau grătar
Când mă gândesc la o costiță marinată la cuptor știu sigur că pot să o fac și la grătar comform rețetei. Rețeta-i economică și simplă iar costițele delicioase numai bune de servit alături de garnitura preferată.
- Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Grătar / Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1kg costițe de porc.
50g muștar.
15g boia de ardei dulce sau iute.
15g zahăr brun.
5g usturoi praf.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Într-un bol mic adaugă muștarul, boiaua, zahărul, sarea, piperul, usturoiul și amestecă totul bine să se combine.
- Pe costițe trebuie să faci niște incizii mici pentru a ajuta sosul să pătrundă cât mai bine. Unge costițele cu ingredientele de la pasul 1.
- Învelește costițele în folie de aluminiu și lasă-le la frigider minim 4 ore dar recomandat ar fi peste noapte.
Note
Poți să lași costițele în folie de aluminiu și să le gătești la cuptor timp de două ore la 160°C.
Poți să le gătești și la grătar, nu-i neaparat să folosești cuptorul.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 180kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.