Pui cu bere și sos de soia

Recipe by AlexandraCourse: GrătarCuisine: AsiaDifficulty: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Calorii

62

cal

Pui cu bere și sos de soia, o rețetă excelentă pentru grătar. Procedura-i simplă, îl lași la marinat peste noapte iar a doua zi poți să te ocupi cu gătitul lui. E suficient să-l lași la marinat și 8 ore, dar vă recomand să aveți răbdare și să-l lăsați măcar o zi, gustul va fi mai echilibrat.

Ingrediente:

  • 230ml sos de soia.

  • 230ml bere.

  • 230ml apă.

  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt.

  • sare și piper după gust.

  • piept de pui fără piele și dezosat.

Mod de preparare:

  • Într-un bol mare, pune sosul de soia, berea, apa și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și pune puiul în sos. Pune peste bol o folie de aluminiu și lasă-l la marinat timp de 8 ore sau peste noapte în frigider. Întoarceți carnea o dată în timpul marinării.
  • Ar fi de preferat să gătiți acest pui la un grătar. Prăjiți-l pe fiecare parte 10-15 minute până când pieptul nu mai este roz și sucul se scurge limpede.

Note:

  • Vă recomand să-l mâncați alături de orez, opțional puteți să-l faceți și la tigaie, dar gustul nu-i același.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.