sos tahini într-un bol alb
Print

Rețetă sos tahini (pastă de susan)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 1 porție
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Egipt

Descriere

Prepar sos tahini atunci când îmi gătesc humus acasă. Este asemănător cu cel de magazin poate chiar mai bun, ai nevoie doar de trei ingrediente.


Ingrediente:

200g semințe de susan.

50-80ml ulei de măsline, floarea soarelui sau de susan.

sare (opțional).


Mod de preparare:

1. Prăjiți în puțin ulei semințele de susan (amestecând constant) la foc mediu-mic timp de 5 minute sau până când devin ușor aurii/brune apoi lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

2. Adăugați susanul prăjit într-un vas și cu ajutorul unui mixer vertical pasează susanul, opțional poți să adaugi și 5-10g de sare. Adaugă ulei între timp ce amesteci pentru a obține o pastă omogenă.

Note

Sosul tahini este un ingredient de bază pentru humus.

Atenție să nu prăjești semințele de susan prea tare, gustul se va strica!

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?