Rețetă sos bechamel

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: La borcanBucătărie: FranțaDificultate: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

00:05

minute
Timp gătire

00:15

minute
Calorii

139

cal

Sunt o mulțime de preparate la care puteți adăuga și sos bechamel alături. Fiind un sos foarte simplu și gustos, pe bază de unt, făină și lapte. Chiar aromat dacă doriți să îi personalizați gustul, iar textura este cremoasă și fină.

Sosul bechamel se folosește la lasagna de casă, pentru gratinarea unor legume sau ca sos pentru unele rețete de paste. Ca sos pentru paste se poate adăuga cașcaval, parmezan, ceapă, ciuperci sau șuncă.

Ingrediente:

  • 45g unt (80% grăsime).

  • 45g făină.

  • 500ml lapte.

  • sare.

  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată.

  • piper.

Mod de preparare:

  • Topim untul într-o cratiță încăpătoare la foc mediu. Când este topit, adăugăm făina și amestecăm. Continuăm să amestecăm până când făina se gătește puțin și prinde o culoare ușor aurie.
  • Creștem temperatura la foc puțin mai mare și adăugăm laptele. Amestecăm ușor până când sosul începe să se îngroașe. Când începe să fiarbă dăm focul pe mic spre mediu și continuăm să amestecăm până când făina se dizolvă și nu mai are gust nisipos.
  • Când este gata ar trebui să aibă o textură cremoasă. La final adăugăm sarea, piperul și nucșoara.
  • Sosul se păstrează la temperatura camerei până la momentul utilizării acestuia. Îl acoperim cu o folie alimentară direct pe suprafața acestuia pentru a nu se face crustă.

Note:

  • Sosul bechamel se poate condimenta cu ce doriți. Puteți adăuga verdețuri sau alte condimente după plac.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.