Rețetă mujdei dobrogean

Recipe by AlexandraCourse: SosCuisine: RomâniaDifficulty: Ușor
Porții

1

porții
Timp preparare

5

minutes
Calorii

400

cal
Timp total

5

minutes

Mujdeiul dobrogean este cremos și mai iute față de mujdeiul făcut în alte regiuni ale României. Conține ardei iute, usturoi, untdelemn și alte ingrediente pe care vă las să le descoperiți chiar voi.

Ingrediente:

  • 2-3 căței de usturoi.

  • sare și piper.

  • 3 roșii.

  • ardei iute (copt pe plită).

  • untdelemn fierbinte.

  • 1 lingură oțet de vin sau suc de lămâie.

  • pătrunjel.

Mod de preparare:

  • Într-un mojar sau bol mic pune usturoiul și sarea, zdrobește usturoiul.
  • Curăță de coajă roșiile și mixează-le în blender.
  • Ardeiul iute trebuie copt pe plită și tăiat mărunt, eu uneori îl bag direct în blender împreună cu roșiile.
  • Adaugă o linguriță de oțet de vin și o lingură de untdelemn fierbinte. Amestecă.
  • Adaugă pătrunjelul tocat și puțin piper. Amestecă tot și ești gata.

Note:

  • Mujdeiul dobrogean este foarte delicios pe cărnurile făcute la grătar, cartofi făcuți la disc, pește.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.