mujdei dobrogean într-un vas
Print

Rețetă mujdei dobrogean

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Timp total: 5 min
  • Cantitate: 1 porție
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: România

Descriere

Prepară ușor și simplu mujdei dobrogean cu această rețetă. Este mult mai cremos și mai iute față de mujdeiul clasic des întâlnit prin România. Conține ardei iute, usturoi, untdelemn și alte bunătăți.


Ingrediente:

2-3 căței de usturoi.

sare și piper.

3 roșii.

ardei iute (copt pe plită).

untdelemn fierbinte. (opțional)

1 lingură oțet de vin sau suc de lămâie.

pătrunjel.


Mod de preparare:

1. Într-un mojar sau bol mic pune usturoiul și sarea, zdrobește usturoiul.

2. Curăță de coajă roșiile și mixează-le în blender.

3. Ardeiul iute trebuie copt pe plită și tăiat mărunt, eu uneori îl bag direct în blender împreună cu roșiile.

4. Adaugă o linguriță de oțet de vin și o lingură de untdelemn fierbinte. Amestecă.

5. Adaugă pătrunjelul tocat și puțin piper. Amestecă tot și ești gata.

Note

Mujdeiul dobrogean este foarte delicios pe cărnurile făcute la grătar, cartofi făcuți la disc, pește.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?