compot de gutui în două borcane și un bol
Print

Rețetă compot de gutui 2022

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp total: 1 oră
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: România

Descriere

Ce bine-i să ai peste iarnă niște compot de gutui fără conservați. Se prepară ușor, este aromat, iar gustul dulce-acrișor n-ar trebui să lipsească din cămăruța ta. Rețeta este una simplă, originală și ușor de urmat. Compotul ar trebui să reziste timp de trei ani fără să se strice.

 


Ingrediente:

gutui.

zahăr (la fiecare borcan de 400ML/1 linguriță de zahăr(25G), 800ML/2).

anason, vanilie, scorțișoară (opțional).

apă.

borcane.


Mod de preparare:

1. Curăță gutuile de viermi, scoate mijlocul și taie felii sau cuburi mari (3-4cm grosime). Pune gutuile curățate și tăiate în apă cu lămâie să nu se oxideze, chiar și așa ele se oxidează repede.

2. Pune gutuile în borcan, adaugă zahărul (dacă borcanul are 400ML/1 linguriță de zahăr(25G), dacă are 800ML/2 lingurițe, în caz că vrei să fie mai dulce adaugă o linguriță de zahăr în plus, două, ține cont că gutuile sunt acre dar nu exagera cu zahărul) opțional poți adăuga anason, vanilie sau scorțișoară. Completează cu apă până la marginea borcanului.

3. Pentru a începe procesul de sterilizare trebuie să pui capacul pe borcane și să le strângi. Pregătește o cratiță și pe fundul ei pune un șervet/ștergar și așează borcanele. Toarnă apă până când apa ajunge la gura borcanelor. Pornește focul. Când apa dă în clocot (apa din cratiță) le mai lași 15 minute pentru a completa procesul de sterilizare.

4. Se stinge focul, se acoperă cu un ștergar/șervet și se lasă așa până a doua zi. Îți mai rămâne să le etichetezi și să le pui în cămară.

Note

Dacă adaugi trei lingurițe de zahăr, compotul va fi foarte dulce. Noi îți recomandăm să experimentezi cu unele borcane gustul dulce-acrișor (1 linguriță de zahăr) și pe restul dulci cu tentă acră (2 lingurițe de zahăr).

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?