Ardei iuți murați pentru iarnă

Recipe by AlexandraCourse: La borcanCuisine: RomâniaDifficulty: Ușor
Porții

1

servings
Preparare

20

minutes
Calorii

29

kcal
Timp total

20

minutes

Ardei iuți murați pentru iarnă, murați în oțet, fără fierbere. Ardeii vor fi crocanți și vor fi geniali alături de ciorbe sau tocănițe. Poți folosi această rețetă și dacă dorești să pui la borcan ardei bulgărești. Totuși, eu ador iutele și-mi cultiv un soi foarte iute care iarna este mai greu de menținut… așa că îi cresc peste vară și îi pun la borcan să-i am peste iarnă.

Ingrediente:

  • 120g de ardei iuți.

  • 1 linguriță de zahăr.

  • 1 linguriță de sare.

  • 130ml oțet alb 9%.

  • 1-2 fâșii de hrean.

Mod de preparare:

  • Trebuie să speli ardeii iuți și să-i ștergi. Verifică fiecare bucată să nu aibă defecte, cei mai potriviți ardei iuți sunt cei crocanți.
  • Sterilizează borcanele înainte să pui ardeii la borcan. Așează ardeii iuți în borcan, dacă este nevoie poți să le tai codița astfel încât să încapă cât mai bine.
  • După ce ai umplut borcanul cu ardei iuți, îndeasă pe lângă ardei vreo 2 fâșii de hrean. Hreanul va menține ardeii crocanți. Pune sarea și zahărul deasupra și toarnă oțetul de 9% (oțet alb simplu). Oțetul trebuie să fie rece, nu încălzit sau fiert.
  • Scutură puțin borcanul să iasă aerul și pune capacul (strânge-l bine). După o zi sau două mai scutură borcanele închise pentru a se dizolva sarea și zahărul. Murarea lor durează între 3-6 săptămâni.

Note:

  • Dacă îți place iutele nu folosi ardei bulgărești!!

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.