Ulei cu leurdă (infuzie)
Poți să-ți faci ulei cu leurdă folosind ulei de floarea soarelui sau măsline foarte ușor. Poți folosi acest ulei pentru a condimenta salate, legume dar și pentru a face maioneză sau diverse sosuri.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 150ml
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
100g frunze de leurdă (usturoi sălbatic)
200ml ulei de floarea soarelui sau măsline.
Mod de preparare:
- Pune apă într-o oală mare și las-o să fiarbă. Între timp aruncă frunzele deteriorate sau colorate, cele sortate să le speli bine.
- Pune frunzele de leurdă în apă clocotită aprox. 15 secunde. Scurge-le și clătește-le imediat sub un jet de apă rece pt. a opri procesul de gătire. Lasă-le să se scurgă, stoarce-le în mâini pentru a îndepărta excesul de lichid. Pune-le pe un prosop curat și șterge-le.
- Taie frunzele de leurdă în jumătate apoi pune-le în blender împreună cu uleiul. Mixează până când uleiul devine verde strălucitor. Pune o sită peste un bol/recipient, acoperă sita cu un ștergar și lasă amestecul să se scurgă în frigider aprox. 1 oră. Odată strecurat uleiul, aruncă rămășițele. Servește.
Note
Poți să-l păstrezi într-un recipient ce se închide ermetic aprox. 2 săptămâni la frigider sau să-l congelezi aprox. 6 luni.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 20ml
- Calorii: 30kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 30g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.