Print
căței de usturoi curățați și usturoi tocat într-o lingură pe un blat cu căței de usturoi pregătiți pentru sos de usturoi cu pătrunjel
buton-print buton-pinterest

Sos de usturoi cu pătrunjel

Rețeta este foarte simplă, acesta este un sos de usturoi cu pătrunjel destinat celor care au nevoie de o cantitate mai mare și un sos foarte aromat care se face ușor.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 12 min
  • Timp Total: 12 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1 căpățână de usturoi.

100g zahăr.

450g smântână.

50g sare.

ulei de floarea soarelui în funcție de consistența dorită.

1 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare:

  1. Curăță cățeii de usturoi și taie-i rondele. Lasă-i într-un bol cu zahăr și sare până când aceștia se înmoaie&elimină apa apoi zdrobește-i până obții o pastă de usturoi.
  2. Incorporează în pasta de usturoi ulei de floarea soarelui în funcție de consistența pe care dorești să o obții apoi procedează la fel cu smântână. Pune pătrunjelul tocat mărunt, amestecă și servește.

Note

Uleiul dictează consistența rețetei. Mai mult ulei pentru o pastă mai lichida sau mai puțin pentru una mai groasă.

Poți să păstrezi sosul de usturoi la frigider aprox. o săptămână într-un recipient care se închide ermetic.

Dacă dorești, poți să folosești pasta de usturoi la marinade, supe și alte preparate.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 155 kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 2000mg
  • Grăsimi: 14g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 0.1g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star