Sos de usturoi cu pătrunjel
Rețeta este foarte simplă, acesta este un sos de usturoi cu pătrunjel destinat celor care au nevoie de o cantitate mai mare și un sos foarte aromat care se face ușor.
- Timp Preparare: 12 min
- Timp Total: 12 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 căpățână de usturoi.
100g zahăr.
450g smântână.
50g sare.
ulei de floarea soarelui în funcție de consistența dorită.
1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
- Curăță cățeii de usturoi și taie-i rondele. Lasă-i într-un bol cu zahăr și sare până când aceștia se înmoaie&elimină apa apoi zdrobește-i până obții o pastă de usturoi.
- Incorporează în pasta de usturoi ulei de floarea soarelui în funcție de consistența pe care dorești să o obții apoi procedează la fel cu smântână. Pune pătrunjelul tocat mărunt, amestecă și servește.
Note
Uleiul dictează consistența rețetei. Mai mult ulei pentru o pastă mai lichida sau mai puțin pentru una mai groasă.
Poți să păstrezi sosul de usturoi la frigider aprox. o săptămână într-un recipient care se închide ermetic.
Dacă dorești, poți să folosești pasta de usturoi la marinade, supe și alte preparate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 155 kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 2000mg
- Grăsimi: 14g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 0.1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.