Print
gem de piersici într-un borcan

Rețetă gem de piersici

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Fiind sezonul piersicilor este un moment bun pentru a face gem de piersici. Nimic complicat, dulceața de piersici se prepară ușor, cu doar câteva ingrediente.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 15 minute
  • Gătire: 25 minute
  • Timp total: 40 minute
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1500g piersici

600g-1kg zahar în funcție de cât de dulce dorești gemul.

200ml apă

1 lămâie

25ml esentă de vanilie sau păstaie (opțional)


Mod de preparare:

1. Spală piersicile bine pentru aș pierde puful apoi taie-le cubulețe mici și pune-le într-o oală de aprox. 3L.

2. Toarnă apa și adaugă zahărul. Pornește focul și setează-l pe mic-mediu. (Amestecă totul cu o lingură de lemn constant pentru a nu se lipi de fundul oalei).

3. Când zahărul începe să se topească și formează un suc/sos poți să adaugi sucul de lămâie și opțional esența de vanilie.

4. Lasă gemul de piersici să fiarbă 20 de minute, apoi pune-l în borcane. După ce gemul a stat în borcane vreo 10-20 de minute, întoarce borcanul cu capul în jos deoarece acest lucru ajută la sigilarea borcanelor.

Note

Pentru a fi mai ușor procesul de fierbere puteți folosi o oală cu fund mai gros (de fontă).

Piersicile coapte sunt de preferat pentru gem.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII