
Rețetă gem de piersici
Descriere:
Fiind sezonul piersicilor este un moment bun pentru a face gem de piersici. Nimic complicat, dulceața de piersici se prepară ușor, cu doar câteva ingrediente.
Informații:
- Preparare: 15 minute
- Gătire: 25 minute
- Timp total: 40 minute
- Cantitate: 8 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1500g piersici
600g-1kg zahar în funcție de cât de dulce dorești gemul.
200ml apă
1 lămâie
25ml esentă de vanilie sau păstaie (opțional)
Mod de preparare:
1. Spală piersicile bine pentru aș pierde puful apoi taie-le cubulețe mici și pune-le într-o oală de aprox. 3L.
2. Toarnă apa și adaugă zahărul. Pornește focul și setează-l pe mic-mediu. (Amestecă totul cu o lingură de lemn constant pentru a nu se lipi de fundul oalei).
3. Când zahărul începe să se topească și formează un suc/sos poți să adaugi sucul de lămâie și opțional esența de vanilie.
4. Lasă gemul de piersici să fiarbă 20 de minute, apoi pune-l în borcane. După ce gemul a stat în borcane vreo 10-20 de minute, întoarce borcanul cu capul în jos deoarece acest lucru ajută la sigilarea borcanelor.
NotePentru a fi mai ușor procesul de fierbere puteți folosi o oală cu fund mai gros (de fontă).
Piersicile coapte sunt de preferat pentru gem.
Pentru a fi mai ușor procesul de fierbere puteți folosi o oală cu fund mai gros (de fontă).
Piersicile coapte sunt de preferat pentru gem.