Rețetă tarhon la borcan pus la rece
Poți să-ți pui tarhon la borcan la rece fără să îl fierbi sau să te folosești de alte nebunii. Metoda-i simplă, ai nevoie de doar trei ingrediente și de urmat doi pași.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1 bol de tarhon.
200ml oțet.
1 linguriță boabe de piper.
1 lingură de sare.
Mod de preparare:
- Spală tarhonul până când apa devine clară. Taie-l apoi bucăți medii dar nu mărunt. Pune peste el sarea, boabele de piper și amestecă cu mână până când tarhonul se înmoaie. Dacă atunci când strângi tarhonul el lasă o zeamă, înseamnă că este gata de pus în borcane.
- Umple borcanele (să fie sterilizate) cu tarhon 3/4, apoi pune oțet cât să acopere tarhonul. Închide borcanele cu capace sterilizate. Gata, pune-l în cămară și ferește-l de lumina soarelui. Timpul de conservare e unul de 2 ani.
Note
Tarhonul la borcan poate fi folosit ca condiment pentru salate, carne sau chiar ouă. Poate fi, de asemenea adăugat la sosuri sau paste pentru a adăuga un gust proaspăt de vară.
**sterilizare: Poți să sterilizezi borcanele + capacele prin fierbe. Pune borcanele și capacele într-o oală cu apă clocotită și fierbe-le 10-15 minute. Scoate-le afară cu o lingură și lasă-le să se răcească înainte de a le folosi. Desigur, mai există și alte metode…
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 25kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 0
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.