
Rețetă tarhon la borcan la rece
Descriere:
Pune tarhon la borcan folosind această metodă simplă, fără fierbere sau alte nebunii. Pe lângă tarhon ai nevoie doar de trei ingrediente și ai de urmat doi pași.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 3 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1 bol de tarhon.
200ml oțet.
1 linguriță boabe de piper.
1 lingură de sare.
Mod de preparare:
- Spală tarhonul până când apa devine clară. Taie-l apoi bucăți medii dar nu mărunt. Pune peste el sarea, boabele de piper și amestecă cu mână până când tarhonul se înmoaie. Dacă atunci când strângi tarhonul el lasă o zeamă, înseamnă că este gata de pus în borcane.
- Umple borcanele (să fie sterilizate) cu tarhon 3/4, apoi pune oțet cât să acopere tarhonul. Închide borcanele cu capace sterilizate. Gata, pune-l în cămară și ferește-l de lumina soarelui. Timpul de conservare e unul de 2 ani.
NoteTarhonul la borcan poate fi folosit ca condiment pentru salate, carne sau chiar ouă. Poate fi, de asemenea adăugat la sosuri sau paste pentru a adăuga un gust proaspăt de vară.
**sterilizare: Poți să sterilizezi borcanele + capacele prin fierbe. Pune borcanele și capacele într-o oală cu apă clocotită și fierbe-le 10-15 minute. Scoate-le afară cu o lingură și lasă-le să se răcească înainte de a le folosi. Desigur, mai există și alte metode…
Tarhonul la borcan poate fi folosit ca condiment pentru salate, carne sau chiar ouă. Poate fi, de asemenea adăugat la sosuri sau paste pentru a adăuga un gust proaspăt de vară.
**sterilizare: Poți să sterilizezi borcanele + capacele prin fierbe. Pune borcanele și capacele într-o oală cu apă clocotită și fierbe-le 10-15 minute. Scoate-le afară cu o lingură și lasă-le să se răcească înainte de a le folosi. Desigur, mai există și alte metode…