Print
tarhon la borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă tarhon la borcan pus la rece

Poți să-ți pui tarhon la borcan la rece fără să îl fierbi sau să te folosești de alte nebunii. Metoda-i simplă, ai nevoie de doar trei ingrediente și de urmat doi pași.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 3 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1 bol de tarhon.

200ml oțet.

1 linguriță boabe de piper.

1 lingură de sare.

Mod de preparare:

  1. Spală tarhonul până când apa devine clară. Taie-l apoi bucăți medii dar nu mărunt. Pune peste el sarea, boabele de piper și amestecă cu mână până când tarhonul se înmoaie. Dacă atunci când strângi tarhonul el lasă o zeamă, înseamnă că este gata de pus în borcane.
  2. Umple borcanele (să fie sterilizate) cu tarhon 3/4, apoi pune oțet cât să acopere tarhonul. Închide borcanele cu capace sterilizate. Gata, pune-l în cămară și ferește-l de lumina soarelui. Timpul de conservare e unul de 2 ani.

Note

Tarhonul la borcan poate fi folosit ca condiment pentru salate, carne sau chiar ouă. Poate fi, de asemenea adăugat la sosuri sau paste pentru a adăuga un gust proaspăt de vară.

**sterilizare: Poți să sterilizezi borcanele + capacele prin fierbe. Pune borcanele și capacele într-o oală cu apă clocotită și fierbe-le 10-15 minute. Scoate-le afară cu o lingură și lasă-le să se răcească înainte de a le folosi. Desigur, mai există și alte metode…

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 25kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0,5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 3g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star