Print
tarhon la borcan

Rețetă tarhon la borcan la rece

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pune tarhon la borcan folosind această metodă simplă, fără fierbere sau alte nebunii. Pe lângă tarhon ai nevoie doar de trei ingrediente și ai de urmat doi pași.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 3 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1 bol de tarhon.

200ml oțet.

1 linguriță boabe de piper.

1 lingură de sare.


Mod de preparare:

  1. Spală tarhonul până când apa devine clară. Taie-l apoi bucăți medii dar nu mărunt. Pune peste el sarea, boabele de piper și amestecă cu mână până când tarhonul se înmoaie. Dacă atunci când strângi tarhonul el lasă o zeamă, înseamnă că este gata de pus în borcane.
  2. Umple borcanele (să fie sterilizate) cu tarhon 3/4, apoi pune oțet cât să acopere tarhonul. Închide borcanele cu capace sterilizate. Gata, pune-l în cămară și ferește-l de lumina soarelui. Timpul de conservare e unul de 2 ani.
Note

Tarhonul la borcan poate fi folosit ca condiment pentru salate, carne sau chiar ouă. Poate fi, de asemenea adăugat la sosuri sau paste pentru a adăuga un gust proaspăt de vară.

**sterilizare: Poți să sterilizezi borcanele + capacele prin fierbe. Pune borcanele și capacele într-o oală cu apă clocotită și fierbe-le 10-15 minute. Scoate-le afară cu o lingură și lasă-le să se răcească înainte de a le folosi. Desigur, mai există și alte metode…

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII