
Rețetă sos vânătoresc simplu
Descriere:
Pentru a prepara sos vânătoresc simplu acasă n-ai nevoie de extrem de multe ingrediente și nici nu necesită abilități impresionante. Este potrivit pe sau alături de cărnuri și diverse garnituri.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 20 min
- Timp total: 25 min
- Cantitate: 2 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2 ardei grași.
2 roșii decojite.
o ceapă albă.
1 morcov.
1 țelină mică.
1 pahar de vin roșu.
1 pahar de apă.
1 frunză de dafin.
o lingură de muștar Dijon sau muștar normal.
două linguri de făină.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Ceapa, ardeii și roșiile se toacă marunt iar restul legumelor se rad. Călește-le pe toate în puțin ulei.
- Când legumele s-au înmuiat, adaugă paharul de apă, o linguriță de muștar, sare și piper, amestec[ apoi lasă-le să fiarbă la foc mic sub capac aproximativ 20-30 de minute. Pune foaia de dafin deasupra și scoate-o înainte să te apuci de pasul trei.
- La final adaugă în compoziție două linguri de făina, paharul de vin, amestecă și mai fierbe câteva minute (aprox 3-4 minute).
NoteOpțional, puteți adăuga și 50g rădăcină de pătrunjel.
Opțional, puteți adăuga și 50g rădăcină de pătrunjel.