Print
sos vânătoresc simplu într-o farfurie

Rețetă sos vânătoresc simplu

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru a prepara sos vânătoresc simplu acasă n-ai nevoie de extrem de multe ingrediente și nici nu necesită abilități impresionante. Este potrivit pe sau alături de cărnuri și diverse garnituri.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 25 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

2 ardei grași.

2 roșii decojite.

o ceapă albă.

1 morcov.

1 țelină mică.

1 pahar de vin roșu.

1 pahar de apă.

1 frunză de dafin.

o lingură de muștar Dijon sau muștar normal.

două linguri de făină.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Ceapa, ardeii și roșiile se toacă marunt iar restul legumelor se rad. Călește-le pe toate în puțin ulei.
  2. Când legumele s-au înmuiat, adaugă paharul de apă, o linguriță de muștar, sare și piper, amestec[ apoi lasă-le să fiarbă la foc mic sub capac aproximativ 20-30 de minute. Pune foaia de dafin deasupra și scoate-o înainte să te apuci de pasul trei.
  3.  La final adaugă în compoziție două linguri de făina, paharul de vin, amestecă și mai fierbe câteva minute (aprox 3-4 minute).
Note

Opțional, puteți adăuga și 50g rădăcină de pătrunjel.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII