Rețetă sos vânătoresc simplu
Pentru a prepara sos vânătoresc simplu acasă n-ai nevoie de extrem de multe ingrediente și nici nu necesită abilități impresionante. Este potrivit pe sau alături de cărnuri și diverse garnituri.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2 ardei grași.
2 roșii decojite.
o ceapă albă.
1 morcov.
1 țelină mică.
1 pahar de vin roșu.
1 pahar de apă.
1 frunză de dafin.
o lingură de muștar Dijon sau muștar normal.
două linguri de făină.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Ceapa, ardeii și roșiile se toacă marunt iar restul legumelor se rad. Călește-le pe toate în puțin ulei.
- Când legumele s-au înmuiat, adaugă paharul de apă, o linguriță de muștar, sare și piper, amestec[ apoi lasă-le să fiarbă la foc mic sub capac aproximativ 20-30 de minute. Pune foaia de dafin deasupra și scoate-o înainte să te apuci de pasul trei.
- La final adaugă în compoziție două linguri de făina, paharul de vin, amestecă și mai fierbe câteva minute (aprox 3-4 minute).
Note
Opțional, puteți adăuga și 50g rădăcină de pătrunjel.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 40kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.