Rețetă sos thailandez
Fiind o amatoare a gustului iute am decis să-mi prepar sos thailandez acasă. Se prepară ușor și merge de minune cu pizza, chiftele, creveți sau chiar în supe.
- Timp Preparare: 15 minute
- Timp Gătire: 5 minute
- Timp Total: 20 minute
- Porții: 24 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Thailanda
Ingrediente:
1 cană de apă.
200ml oțet de orez.
10–15g zahăr sau miere.
20–25g ghimbir proaspăt tocat mărunt.
30g ardei iute tocat mărunt.
2 lingurițe de ketchup.
3 lingurițe amidon de porumb.
1 cățel de usturoi tocat mărunt.
Mod de preparare:
- Începe prin a toca ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Toarnă apa și oțetul într-o cratiță. Compoziția se aduce la fierbere la foc mare. Adaugă zahărul sau mierea, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, ketchupul și fierbeți timp de 5 minute. Adaugă după cele 5 minute amidonul de porumb.
- Ia cratița de pe aragaz, amestecă și lasă compoziția să se răcească. Poți să transferi totul într-un bol, îl acoperi și păstrezi la frigider până când vrei să îl mânânci.
Note
Poți să adaugi mai mult amidon de porumb dacă dorești ca sosul să fie mai gros.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 20kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.