Print
sos thailandez cu chilii într-o tigaie

Rețetă sos thailandez

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Fiind o amatoare a gustului iute am decis să-mi prepar sos thailandez acasă. Se prepară ușor și merge de minune cu pizza, chiftele, creveți sau chiar în supe.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 minute
  • Gătire: 5 minute
  • Timp total: 20 minute
  • Cantitate: 24 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Thailanda

Ingrediente:

1 cană de apă.

200ml oțet de orez.

1015g zahăr sau miere.

2025g ghimbir proaspăt tocat mărunt.

30g ardei iute tocat mărunt.

2 lingurițe de ketchup.

3 lingurițe amidon de porumb.

1 cățel de usturoi tocat mărunt.


Mod de preparare:

  1. Începe prin a toca ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Toarnă apa și oțetul într-o cratiță. Compoziția se aduce la fierbere la foc mare. Adaugă zahărul sau mierea, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, ketchupul și fierbeți timp de 5 minute. Adaugă după cele 5 minute amidonul de porumb.
  2. Ia cratița de pe aragaz, amestecă și lasă compoziția să se răcească. Poți să transferi totul într-un bol, îl acoperi și păstrezi la frigider până când vrei să îl mânânci.
Note

Poți să adaugi mai mult amidon de porumb dacă dorești ca sosul să fie mai gros.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII