Print
sos thailandez cu chilii într-o tigaie
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos thailandez

Fiind o amatoare a gustului iute am decis să-mi prepar sos thailandez acasă. Se prepară ușor și merge de minune cu pizza, chiftele, creveți sau chiar în supe.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 minute
  • Timp Gătire: 5 minute
  • Timp Total: 20 minute
  • Porții: 24 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Thailanda

Ingrediente:

1 cană de apă.

200ml oțet de orez.

1015g zahăr sau miere.

2025g ghimbir proaspăt tocat mărunt.

30g ardei iute tocat mărunt.

2 lingurițe de ketchup.

3 lingurițe amidon de porumb.

1 cățel de usturoi tocat mărunt.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a toca ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Toarnă apa și oțetul într-o cratiță. Compoziția se aduce la fierbere la foc mare. Adaugă zahărul sau mierea, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, ketchupul și fierbeți timp de 5 minute. Adaugă după cele 5 minute amidonul de porumb.
  2. Ia cratița de pe aragaz, amestecă și lasă compoziția să se răcească. Poți să transferi totul într-un bol, îl acoperi și păstrezi la frigider până când vrei să îl mânânci.

Note

Poți să adaugi mai mult amidon de porumb dacă dorești ca sosul să fie mai gros.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 20kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star