Print
reteta sos teriyaki
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos teriyaki

Acest sos teriyaki are un gust dulce și sărat cu o notă subtilă de usturoi și ghimbir, explozie de arome, umami nu altceva. Este ușor de făcut și nu necesită foarte mult timp de preparare.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 7 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 12 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Asia

Ingrediente:

120ml sos de soia sau tamari

60g zahăr brun

30g miere

12 căței de usturoi (zdrobiți/mărnuțiți).

8g ghimbir (zdrobit/mărunțit).

1 lingură făină

30ml apă

chilli (opțional)

Mod de preparare:

  1. La foc mediu într-o tigaie combină sosul de soia, zahărul brun, mierea, usturoiul și ghimbirul. Amestecă cu un tel până începe să fiarbă, durează aprox. 2-3 minute.
  2. Amestecă într-un bol făina și apa până ce făina se dizolvă. Toarnă treptat mixtura în sos până când aceasta începe să fiarbă. Amestecă aprox. 2-3 minute sau până sosul se îngroașă, oprește focul, servește sosul.

Note

La final, poți presară în sos semințe de susan prăjite pentru o textură crocantă și aromă specifică.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 233kcal
  • Zahăr: 40g
  • Sodiu: 2666mg
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 50g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star