Rețetă sos teriyaki
Acest sos teriyaki are un gust dulce și sărat cu o notă subtilă de usturoi și ghimbir, explozie de arome, umami nu altceva. Este ușor de făcut și nu necesită foarte mult timp de preparare.
- Timp Preparare: 7 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 12 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
120ml sos de soia sau tamari
60g zahăr brun
30g miere
1–2 căței de usturoi (zdrobiți/mărnuțiți).
8g ghimbir (zdrobit/mărunțit).
1 lingură făină
30ml apă
chilli (opțional)
Mod de preparare:
- La foc mediu într-o tigaie combină sosul de soia, zahărul brun, mierea, usturoiul și ghimbirul. Amestecă cu un tel până începe să fiarbă, durează aprox. 2-3 minute.
- Amestecă într-un bol făina și apa până ce făina se dizolvă. Toarnă treptat mixtura în sos până când aceasta începe să fiarbă. Amestecă aprox. 2-3 minute sau până sosul se îngroașă, oprește focul, servește sosul.
Note
La final, poți presară în sos semințe de susan prăjite pentru o textură crocantă și aromă specifică.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 233kcal
- Zahăr: 40g
- Sodiu: 2666mg
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 3g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.