Print
sos teriyaki cu zahăr brun negru peste cărniță
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos teriyaki cu zahăr brun negru

Nu este greu să-ți faci acasă propriul sos teriyaki cu zahăr brun negru. Rețeta este ușoară însă ingredientele sunt mai speciale, dar măcar știi că ți l-ai făcut singur și poți să-l servești pe preparatele tale știind că ceea ce ai mâncat este ceva original.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 2 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 32 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Asia

Ingrediente:

1 pahar sos de soia japonez.

1/2 pahar zahăr brun negru.

1 cană mirin sau oțet de orez.

1/2 cană de sake sau vin de orez, vin sherry sec, vermut alb.

Mod de preparare:

  1. Pune sosul de soia, zahărul, mirin-ul și sake-ul într-o cratiță. Fierbe la foc mediu-mare, când sosul dă în clocot, redu focul la mic și fierbe-l până când se îngroașă suficient, aprox. 20 de minute amestecând ocazional. Ia de pe foc, lasă să se răcească la temp. camerei și transferă-l într-un recipient care se închide etanș.

Note

Alegeți un sos de soia de calitate, cu un conținut scăzut de sodiu, pentru a evita un gust prea sărat.

Poți să adaugi în sos ghimbir ras, usturoi tocat, fulgi de ardei iute sau semințe de susan.

 

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 230kcal
  • Zahăr: 23g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 55g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star