Rețetă sos teriyaki cu zahăr brun negru
Nu este greu să-ți faci acasă propriul sos teriyaki cu zahăr brun negru. Rețeta este ușoară însă ingredientele sunt mai speciale, dar măcar știi că ți l-ai făcut singur și poți să-l servești pe preparatele tale știind că ceea ce ai mâncat este ceva original.
- Timp Preparare: 2 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 32 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
1 pahar sos de soia japonez.
1/2 pahar zahăr brun negru.
1 cană mirin sau oțet de orez.
1/2 cană de sake sau vin de orez, vin sherry sec, vermut alb.
Mod de preparare:
- Pune sosul de soia, zahărul, mirin-ul și sake-ul într-o cratiță. Fierbe la foc mediu-mare, când sosul dă în clocot, redu focul la mic și fierbe-l până când se îngroașă suficient, aprox. 20 de minute amestecând ocazional. Ia de pe foc, lasă să se răcească la temp. camerei și transferă-l într-un recipient care se închide etanș.
Note
Alegeți un sos de soia de calitate, cu un conținut scăzut de sodiu, pentru a evita un gust prea sărat.
Poți să adaugi în sos ghimbir ras, usturoi tocat, fulgi de ardei iute sau semințe de susan.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 230kcal
- Zahăr: 23g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 55g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.