Print
sos tahini într-un bol alb
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos tahini (pastă de susan)

Dacă te-ai gândit să-ți faci humus de casă de la zero, îți recomand să încerci să îți pregătești singur/ă sos tahini folosind rețeta originală. Va ieși cremos, cu o culoare ușor maronie.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Egipt

Ingrediente:

200g semințe de susan.

50-80ml ulei de măsline, floarea soarelui sau de susan.

sare (opțional).

Mod de preparare:

  1. Prăjiți în puțin ulei semințele de susan (amestecând constant) la foc mediu-mic timp de 5 minute sau până când devin ușor aurii/brune apoi lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.
  2. Adăugați susanul prăjit într-un vas și cu ajutorul unui mixer vertical pasează susanul, opțional poți să adaugi și 5-10g de sare. Adaugă ulei între timp ce pasezi susanul pentru a obține o pastă omogenă.

Note

Trebuie să fii foarte atent/ă să nu prăjești semințele de susan prea tare deoarece poți să strici gustul sosului.

Poți să păstrezi sosul tahini într-un recipient care se închide ermetic timp de până la o lună.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 580kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0,03g
  • Grăsimi: 57g
  • Grăsimi Sat: 7g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 9g
  • Proteine: 13g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star