Print
sos tahini într-un bol alb

Rețetă sos tahini (pastă de susan)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepar sos tahini atunci când îmi gătesc humus acasă. Este asemănător cu cel de magazin poate chiar mai bun, ai nevoie doar de trei ingrediente.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 1 porție
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Egipt

Ingrediente:

200g semințe de susan.

50-80ml ulei de măsline, floarea soarelui sau de susan.

sare (opțional).


Mod de preparare:

  1. Prăjiți în puțin ulei semințele de susan (amestecând constant) la foc mediu-mic timp de 5 minute sau până când devin ușor aurii/brune apoi lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.
  2. Adăugați susanul prăjit într-un vas și cu ajutorul unui mixer vertical pasează susanul, opțional poți să adaugi și 5-10g de sare. Adaugă ulei între timp ce amesteci pentru a obține o pastă omogenă.
Note

Sosul tahini este un ingredient de bază pentru humus.

Atenție să nu prăjești semințele de susan prea tare, gustul se va strica!

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII