
Rețetă sos tahini (pastă de susan)
Prepar sos tahini atunci când îmi gătesc humus acasă. Este asemănător cu cel de magazin poate chiar mai bun, ai nevoie doar de trei ingrediente.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Egipt
Ingrediente:
200g semințe de susan.
50-80ml ulei de măsline, floarea soarelui sau de susan.
sare (opțional).
Mod de preparare:
- Prăjiți în puțin ulei semințele de susan (amestecând constant) la foc mediu-mic timp de 5 minute sau până când devin ușor aurii/brune apoi lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.
- Adăugați susanul prăjit într-un vas și cu ajutorul unui mixer vertical pasează susanul, opțional poți să adaugi și 5-10g de sare. Adaugă ulei între timp ce amesteci pentru a obține o pastă omogenă.
Note
Sosul tahini este un ingredient de bază pentru humus.
Atenție să nu prăjești semințele de susan prea tare, gustul se va strica!