Rețetă sos tahini (pastă de susan)
Dacă te-ai gândit să-ți faci humus de casă de la zero, îți recomand să încerci să îți pregătești singur/ă sos tahini folosind rețeta originală. Va ieși cremos, cu o culoare ușor maronie.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Egipt
Ingrediente:
200g semințe de susan.
50-80ml ulei de măsline, floarea soarelui sau de susan.
sare (opțional).
Mod de preparare:
- Prăjiți în puțin ulei semințele de susan (amestecând constant) la foc mediu-mic timp de 5 minute sau până când devin ușor aurii/brune apoi lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.
- Adăugați susanul prăjit într-un vas și cu ajutorul unui mixer vertical pasează susanul, opțional poți să adaugi și 5-10g de sare. Adaugă ulei între timp ce pasezi susanul pentru a obține o pastă omogenă.
Note
Trebuie să fii foarte atent/ă să nu prăjești semințele de susan prea tare deoarece poți să strici gustul sosului.
Poți să păstrezi sosul tahini într-un recipient care se închide ermetic timp de până la o lună.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 580kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0,03g
- Grăsimi: 57g
- Grăsimi Sat: 7g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 9g
- Proteine: 13g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.