Rețetă sos tahini cu usturoi și lămâie
Dacă ești fan usturoi, trebuie să-ți pregătești sos tahini cu usturoi și lămâie + alte încă câteva ingrediente. În principiu, rețeta este ușoară și poate fi servit ca dip pentru legume, ca dressing pentru salate sau ca ingredient principal în diverse preparate.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 16 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
18–20 căței de usturoi.
160–180ml suc de lămâie.
2–3g chimen.
300g pastă tahini.
apă rece.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune usturoiul și sucul de lămâie într-un blender, mixează până obții un piure. Pune o strecurătoare fină deasupra unui bol, adaugă mixul și apasă cu o spatulă de silicon pentru a obține cât mai mult suc. Aruncă ingredientele solide.
- Adaugă chimenul și pasta tahini în sucul de lămâie și usturoi, amestecă până obții o pastă. Adaugă câteva linguri de apă, amestecând între fiecare adăugare până obții un sos neted și omogen. Condimentează după gust, pune-l într-un recipient ce se închide ermetic.
Note
Poți să ții acest sos tahini în frigider aprox. 1 săptămână.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 320kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 150mg
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 5g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.