Print
sos tahini cu usturoi și lămâie într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos tahini cu usturoi și lămâie

Dacă ești fan usturoi, trebuie să-ți pregătești sos tahini cu usturoi și lămâie + alte încă câteva ingrediente. În principiu, rețeta este ușoară și poate fi servit ca dip pentru legume, ca dressing pentru salate sau ca ingredient principal în diverse preparate.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 16 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: Asia

Ingrediente:

1820 căței de usturoi.

160180ml suc de lămâie.

23g chimen.

300g pastă tahini.

apă rece.

sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune usturoiul și sucul de lămâie într-un blender, mixează până obții un piure. Pune o strecurătoare fină deasupra unui bol, adaugă mixul și apasă cu o spatulă de silicon pentru a obține cât mai mult suc. Aruncă ingredientele solide.
  2. Adaugă chimenul și pasta tahini în sucul de lămâie și usturoi, amestecă până obții o pastă. Adaugă câteva linguri de apă, amestecând între fiecare adăugare până obții un sos neted și omogen. Condimentează după gust, pune-l într-un recipient ce se închide ermetic.

Note

Poți să ții acest sos tahini în frigider aprox. 1 săptămână.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 320kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 150mg
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star