
Rețetă sos scordolea
Pregătește-ți sos scordolea comform rețetei originale. Este versatil, are o textură fină și bogată în arome, completează o gamă largă de preparate, de la pește și fructe de mare până la carne și legume.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200ml ulei.
200g miez de nucă.
200g miez de franzelă.
1 căpățână de usturoi.
1 lămâie.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Se pisează usturoiul, se adaugă miezul de franzelă înmuiat în lapte (să fie stors bine), apoi miezul de nucă măcinat. Se amestecă și la fel ca la maioneză, se adaugă câte puțin ulei. Potrivește sosul la gust cu zeamă de lămâie, piper și sare. Sosul trebuie să fie legat ca o maioneză.
Note
Acest sos se poate servi cu ouă, pește, fructe de mare sau ca aperitiv.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 450kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 45g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.