Print
sos scordolea într-o sosieră

Rețetă sos scordolea

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Aceasta este una dintre metodele prin care se poate prepara sos scordolea, potrivit pentru diverse preparate.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 3 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

200ml ulei.

200g miez de nucă.

200g miez de franzelă.

1 căpățână de usturoi.

1 lămâie.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Se pisează usturoiul, se adaugă miezul de franzelă înmuiat în lapte (să fie stors bine), apoi miezul de nucă măcinat. Se amestecă și la fel ca la maioneză, se adaugă câte puțin ulei. Potrivește sosul la gust cu zeamă de lămâie, piper și sare. Sosul trebuie să fie legat ca o maioneză.
Note

Acest sos se poate servi cu ouă, pește, fructe de mare sau ca aperitiv.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII