
Rețetă sos scordolea
Aceasta este una dintre metodele prin care se poate prepara sos scordolea, potrivit pentru diverse preparate.
- Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200ml ulei.
200g miez de nucă.
200g miez de franzelă.
1 căpățână de usturoi.
1 lămâie.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Se pisează usturoiul, se adaugă miezul de franzelă înmuiat în lapte (să fie stors bine), apoi miezul de nucă măcinat. Se amestecă și la fel ca la maioneză, se adaugă câte puțin ulei. Potrivește sosul la gust cu zeamă de lămâie, piper și sare. Sosul trebuie să fie legat ca o maioneză.
Note
Acest sos se poate servi cu ouă, pește, fructe de mare sau ca aperitiv.