Rețetă sos salsa
Pregătește-ți sos salsa pentru chips-urile tale de tortilla crocante sau ca topping pentru preparatele mexicane, cum ar fi taco, burrito sau fajitas. Textura-i ușor „chunky” și vei avea parte de o explozie de arome și de un sos cu o culoare vibrantă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Sosuri
- Bucătărie: Mexic
Ingrediente:
4–6 roșii medii, curătațe de coajă și mărunțite fin.
1/2 ceapă roșie, tocată fin.
1–2 căței de usturoi, tocați.
1–2 picături oțet de vin alb/roșu.
1/2 suc de lime sau lămâie.
coriandru și opțional chilli/chimen .
sare și piper după gust.
puțin zahăr brun (opțional).
Mod de preparare:
- Amestecă roșiile, ceapa roșie, usturoiul, oțetul de vin alb, sucul de lime/lămâie și condimentele într-un castron/sosieră/borcănel. Lasă-l la frigider și servește-l când dorești, timp de păstrate 2-3 zile.
Note
Adaugă legume proaspete: În afară de ceapa roșie, poți să adaugi și alte legume proaspete, cum ar fi ardei gras, ardei iute sau castraveți mărunțiți, pentru a adăuga o textură și o aromă suplimentară.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 20kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.