Print
sos salsa într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos salsa

Pregătește-ți sos salsa pentru chips-urile tale de tortilla crocante sau ca topping pentru preparatele mexicane, cum ar fi taco, burrito sau fajitas. Textura-i ușor „chunky” și vei avea parte de o explozie de arome și de un sos cu o culoare vibrantă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Sosuri
  • Bucătărie: Mexic

Ingrediente:

46 roșii medii, curătațe de coajă și mărunțite fin.

1/2 ceapă roșie, tocată fin.

12 căței de usturoi, tocați.

12 picături oțet de vin alb/roșu.

1/2 suc de lime sau lămâie.

coriandru și opțional chilli/chimen .

sare și piper după gust.

puțin zahăr brun (opțional).

Mod de preparare:

  1. Amestecă roșiile, ceapa roșie, usturoiul, oțetul de vin alb, sucul de lime/lămâie și condimentele într-un castron/sosieră/borcănel. Lasă-l la frigider și servește-l când dorești, timp de păstrate 2-3 zile.

Note

Adaugă legume proaspete: În afară de ceapa roșie, poți să adaugi și alte legume proaspete, cum ar fi ardei gras, ardei iute sau castraveți mărunțiți, pentru a adăuga o textură și o aromă suplimentară.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 20kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star