Rețetă sos remulad (remoulad)
Pregătește-ți sos remulad, delicios și versatil cu origini în bucătăria franceză. Rețeta-i simplă, numai bună să-ți acompanieze preparatele din ouă, pește sau chiar carne de vită.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
3 castraveți murați.
2 ouă.
1 legătură de pătrunjel verde.
1 legături de tarhon.
2 linguri de oțet 9 grade.
1 linguriță de piper.
1 lingură de muștar.
4–6 linguri de maioneză.
Mod de preparare:
- Spală castraveții murați, curăță-i de coajă și semințe apoi taie-i mărunt. Fierbe ouăle până devin tari, răciți-le, curăță-le de coajă și taie-le mărunt.
- Pătrunjelul se curăță/spală, taie mărunt. Tarhonul se spală, opărește (aprox. 20-30 sec în apă clocotită) și taie mărunt. Într-un castron, amestecă treptat maioneza cu castraveții, tarhonul, pătrunjelul verde, oțetul, piperul și muștarul până când obții o compoziție omogenă. Servește.
Note
Dacă dorești o consistență mai cremoasă și o aromă pronunțată de maioneză, adaugă mai multă maioneză. Redu cantitatea dacă dorești un sos mai ușor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.