Print
sos remulad peste pane-uri
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos remulad (remoulad)

Pregătește-ți sos remulad, delicios și versatil cu origini în bucătăria franceză. Rețeta-i simplă, numai bună să-ți acompanieze preparatele din ouă, pește sau chiar carne de vită.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

3 castraveți murați.

2 ouă.

1 legătură de pătrunjel verde.

1 legături de tarhon.

2 linguri de oțet 9 grade.

1 linguriță de piper.

1 lingură de muștar.

46 linguri de maioneză.

Mod de preparare:

  1. Spală castraveții murați, curăță-i de coajă și semințe apoi taie-i mărunt. Fierbe ouăle până devin tari, răciți-le, curăță-le de coajă și taie-le mărunt.
  2. Pătrunjelul se curăță/spală, taie mărunt. Tarhonul se spală, opărește (aprox. 20-30 sec în apă clocotită) și taie mărunt. Într-un castron, amestecă treptat maioneza cu castraveții, tarhonul, pătrunjelul verde, oțetul, piperul și muștarul până când obții o compoziție omogenă. Servește.

Note

Dacă dorești o consistență mai cremoasă și o aromă pronunțată de maioneză, adaugă mai multă maioneză. Redu cantitatea dacă dorești un sos mai ușor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star