Rețetă sos ravigot
Pregătește sos ravigot dacă vrei un sos cremos și plin de aromă, preparat din maioneză și verdețuri pe care poți să îl servești cu ouă fierte, pește, legume la grătar sau pe platouri elegante.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
300g maioneză.
100g castraveți murați.
20g pătrunjel verde, tarhon tocat.
1 ceapă mică tocată.
80–100ml apă minerală pentru subțierea sosului.
Mod de preparare:
- Spală și taie castraveții murați bucățele mici, toacă mărunt pătrunjelul, tarhonul și ceapa.
- Într-un vas pune maioneza, adaugă castraveții murați, pătrunjelul&tarhonul și ceapa. Amestecă bine să se combine ingredientele.
- Treptat, adaugă apă minerală sau sifon în sos pentru a-l subția și a-i confieri o consistență mai ușoară, amestecă până obții ceea ce îți dorești. Servește.
Note
Delicios servit alături de preparate pe bază de ouă, pește sau alte mâncăruri preferate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.