
Rețetă sos picant
Această rețetă nu este pentru cei care preferă un sos picant extrem ci unul picant și totuși plin de aromă, mai echilibrat. Potrivit pentru diverse cărnuri, mai multe informații se regăsesc în note.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
30–50ml ulei de floarea soarelui.
50g ceapă.
150–200ml vin acrișor.
100ml suc de roșii.
o linguriță rasă de muștar.
25g făină.
300ml apă.
sare, piper, 2 boabe ienibahar sau o ramură mică de cimbru.
o foaie de dafin, o bucățică de scorțișoară nemăcinată.
o cuișoară întreagă, sare.
Mod de preparare:
- Ceapa rasă fin se călește la foc mic cu ulei numai un minut, cât să își dezvolte aroma. Stinge totul cu apă apoi lasă-l să fiarbă 10 minute la foc mic. Între timp, într-un bol amestecă făina, vinul și restul ingredientelor.
- După cele 10 minute, adaugă amestecul făcut mai sus și lasă sosul să fiarbă să dea 2-3 clocote ca să se lege făina. Sărează și gustă sosul. Dacă este prea gros, adaugă apă, vin sau suc de roșii după gust.
Note
Se servește cu șnițel natur din orice carne, ficat prăjit, escalop de vițel, chiftele, ruladă de carne etc.
Vinul nu trebuie să lipească din această rețetă.