Print
sos olandez într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos olandez

Aceasta este o rețetă simplă de sos olandez, potrivită pentru iubitorii de bucătărie gormet. Este ușor de preparat și versatil, are o textură catifelată și o aromă echilibrată astfel poate acompania o varietate de preparate.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 3 min
  • Timp Total: 8 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

3 gălbenușuri de ou.

12 linguri suc de lămâie sau vin alb.

1 linguriță de muștar Dijon sau muștar clasic.

sare și piper după gust.

120g unt 80% grăsime.

Mod de preparare:

  1. Topește untul pe aragaz sau la microunde. Pune într-un blender gălbenușurile, sucul de lămâie, sarea, piperul și mixează aproximativ 15 secunde.
  2. Redu viteza blenderului și toarnă treptat untul topit, mixând continuu până când sosul se omogenizează. Servește.

Note

Îți recomandăm să servești acest sos cu somon afumat, legume la grătar, cartofi prăjiți sau carne de vită/pui.

Poți să adaugi în acest sos pătrunjel, tarhon sau chiveș pentru o aromă suplimentară.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 60g
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 30g
  • Grăsimi Sat: 20g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 1g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star