Print
sos picant
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos iute

Există diverse rețete prin care poți să-ți pregătești sos iute, am ajuns la concluzia că aceasta este cea mai rapidă pentru momentele în care îți dorești sosul pe loc. Este ușor de făcut, este iute ca focul numai bun de servit cu diverse cărnuri.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

20 de ardei iuți orice soi.

1 1/2 cană oțet alb sau oțet de cidru de mere.

1/21 linguriță de sare.

12 căței de usturoi tocați mărunt.

Mod de preparare:

  1. Taie partea de sus a ardeilor iuți apoi tăiați-i în jumătate pe lungime.
  2. Pune ardeii iuți, sarea și usturoiul într-o cratiță și fierbeții la foc mic până când se înmoaie (aproximativ 10 minute).
  3. Puneți toate ingredientele într-un blender, mixează (cu semințe cu tot) până sosul se omogenizează; strecoară-l dacă dorești sau servește-l așa.

Note

Poți să adaugi și alte ingrediente în sos dacă vrei să experimentezi cu aromele, câteva opțiuni: ceapă, ghimbir, oregano, cimbru, coriandru.

Poți să îl păstrezi la frigider aprox. 5-6 zile pus într-un recipient ce se închide etanș.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 75g
  • Calorii: 20kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 150mg
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 2g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star