Rețetă sos de smântână cu usturoi
Poți să-ți faci un sos de smântână cu usturoi pentru cărnurile făcute la grătar sau cuptor folosind doar câteva ingrediente. Este ușor de făcut, cremos cu un gust puțin acrișor.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
400ml smântână.
150ml apă minerală (opțional).
2–3 căței de usturoi.
1 linguriță de sare grunjoasă.
zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
- Curăță cățeii de usturoi, pune-i într-un bol și zdrobește-i împreună cu sarea. Adaugă apa minerală (opțional), zeama de la o lămâie, smântâna; amestecă până se omogenizează, servește.
Note
Poți să adaugi în el castraveți proaspeți sau murați dar și pătrunjel sau alte condimente.
Poți să decorezi sosul cu pătrunjel tocat, mărar sau chives.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 250mg
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 1g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.