Rețetă sos de roșii uscate pentru pizza
Pregătește-ți pentru pizza un sos de roșii uscate cu doar câteva ingrediente. Sosul este versatil și poate fi servit și cu alte preparate, gen paste, lipii, gusturile și imaginația fiind limita.
- Timp Preparare: 1 oră 5 min
- Timp Total: 1 oră 5 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
100g roșii uscate.
2–3 căței de usturoi.
2 lingurițe de zahăr brun/alb.
busuioc proaspăt sau uscat după gust.
150ml apă (folosești apa în care roșiile s-au hidratat).
20ml ulei de floarea soarelui sau măsline.
sare după gust sau 2-3g.
Mod de preparare:
- Pune roșiile uscate în 150ml de apă, lasă-le să stea aprox. o oră să se hidrateze (nu arunca apa,o vei folosi mai încolo)
- Pune roșiile cu tot cu apă și restul ingredientelor într-un blender. Mixează până sosul este omogen.
Note
Evident, sosul este versatil și poți adăuga ardei iute, oregano, cimbru, chimen etc.
Dacă dorești un sos mai gros, adaugă mai multe roșii uscate, adaugi/scoți apă în funcție de ce consistență dorești să obții.