Print
sos de roscove în coșuleț
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de roșcove

Fiind curioasă să încerc preparate internaționale, ce-am zis? Sos de roșcove să fie! Originar din Africa, singurul ingredient mai exotic fiind doar pudra de roșcove, prepararea se face ușor și rapid.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Africa

Ingrediente:

2 căni de apă.

4 linguri amidon.

2 linguri ulei.

3 linguri pudră de roșcove.

1/2 linguriță esență vanilie.

1/4 linguriță sare.

1/2 ceapă roșie (opțional, vezi note).

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert într-o cratiță apa împreună cu sarea. Separat, dizolvă amidonul și praful de roșcove în puțină apă, apoi se adaugă în apa care fierbe.
  2. Fierbe sosul până când se îngroașă, amestecându-l continuu. La sfârșit adaugă uleiul și vanilia apoi se amestecă bine. Servește.

Note

**ceapă roșie: caramelizează ceapa roșie, blenduiește-o apoi adaugă ceapa în locul vaniliei. Desigur, poți să lași vanilia pentru o experiență diferită.

În general merge bine cu orez, paste, cărniță depinde de gusturi.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 75kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star