Print
sos de roscove în coșuleț

Rețetă sos de roșcove

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Fiind curioasă să încerc preparate internaționale, ce-am zis? Sos de roșcove să fie! Originar din Africa, singurul ingredient mai exotic fiind doar pudra de roșcove, prepararea se face ușor și rapid.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Africa

Ingrediente:

2 căni de apă.

4 linguri amidon.

2 linguri ulei.

3 linguri pudră de roșcove.

1/2 linguriță esență vanilie.

1/4 linguriță sare.

1/2 ceapă roșie (opțional, vezi note).


Mod de preparare:

  1. Pune la fiert într-o cratiță apa împreună cu sarea. Separat, dizolvă amidonul și praful de roșcove în puțină apă, apoi se adaugă în apa care fierbe.
  2. Fierbe sosul până când se îngroașă, amestecându-l continuu. La sfârșit adaugă uleiul și vanilia apoi se amestecă bine. Servește.
Note

**ceapă roșie: caramelizează ceapa roșie, blenduiește-o apoi adaugă ceapa în locul vaniliei. Desigur, poți să lași vanilia pentru o experiență diferită.

În general merge bine cu orez, paste, cărniță depinde de gusturi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII