
Rețetă sos de roșcove
Fiind curioasă să încerc preparate internaționale, ce-am zis? Sos de roșcove să fie! Originar din Africa, singurul ingredient mai exotic fiind doar pudra de roșcove, prepararea se face ușor și rapid.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Africa
Ingrediente:
2 căni de apă.
4 linguri amidon.
2 linguri ulei.
3 linguri pudră de roșcove.
1/2 linguriță esență vanilie.
1/4 linguriță sare.
1/2 ceapă roșie (opțional, vezi note).
Mod de preparare:
- Pune la fiert într-o cratiță apa împreună cu sarea. Separat, dizolvă amidonul și praful de roșcove în puțină apă, apoi se adaugă în apa care fierbe.
- Fierbe sosul până când se îngroașă, amestecându-l continuu. La sfârșit adaugă uleiul și vanilia apoi se amestecă bine. Servește.
Note
**ceapă roșie: caramelizează ceapa roșie, blenduiește-o apoi adaugă ceapa în locul vaniliei. Desigur, poți să lași vanilia pentru o experiență diferită.
În general merge bine cu orez, paste, cărniță depinde de gusturi.