Print
sos de roscove în coșuleț
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de roșcove

Fiind curioasă să încerc preparate internaționale, ce-am zis? Sos de roșcove să fie! Originar din Africa, singurul ingredient mai exotic fiind doar pudra de roșcove, prepararea se face ușor și rapid.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Africa

Ingrediente:

2 căni de apă.

4 linguri amidon.

2 linguri ulei.

3 linguri pudră de roșcove.

1/2 linguriță esență vanilie.

1/4 linguriță sare.

1/2 ceapă roșie (opțional, vezi note).

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert într-o cratiță apa împreună cu sarea. Separat, dizolvă amidonul și praful de roșcove în puțină apă, apoi se adaugă în apa care fierbe.
  2. Fierbe sosul până când se îngroașă, amestecându-l continuu. La sfârșit adaugă uleiul și vanilia apoi se amestecă bine. Servește.

Note

**ceapă roșie: caramelizează ceapa roșie, blenduiește-o apoi adaugă ceapa în locul vaniliei. Desigur, poți să lași vanilia pentru o experiență diferită.

În general merge bine cu orez, paste, cărniță depinde de gusturi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star