Print
sos de portocale
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de portocale

În general, se prepară sos de portocale pentru diverse cărnuri dar și deserturi, în funcție de scop rețeta se ajustează la ingrediente și gramaj.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 5 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

200g zahăr.

2 portocale.

o lămâie.

un păhărel lichior de portocale.

250ml apă.

Mod de preparare:

  1. Dizolvă zahărul în apă și fierbe-l 2 minute în clocot. Când siropul s-a răcit, adaugă sucul de portocale și zeama de lămâie după gust, coaja numai de la suprafața portocalelor, rasă fin, și după preferință, lichior. Servește.

Note

Se poate folosi la diverse preparate precum: pește, deserturi în funcție de preferințe.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star