Rețetă sos de portocale
Poți să-ți pregătești un sos de portocale pe care să îl servești alături de carne sau chiar de deserturi. Este ușor și rapid de făcut, gata în doar zece minute.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Mediteranean
Ingrediente:
200g zahăr.
2 portocale.
o lămâie.
un păhărel lichior de portocale.
250ml apă.
Mod de preparare:
- Dizolvă zahărul în apă și fierbe-l 1-2 minute în clocot. Când siropul s-a răcit, adaugă sucul de portocale, zeamă de lămâie după gust, lichiorul sau esența apoi se amestecă până se omogenizează. Servește-l cald.
Note
Sosul se poate păstra la frigider într-un recipient ce se închide etanș aprox. 5 zile.
Dacă dorești o consistență mai groasă, amestecă într-un bol mic 1 lingură amidon de porumb cu o lingură de apă rece până formezi o pastă, adaugă-l în sos amestecând continuu între timp ce în fierbi la foc mic până se îngroașă ușor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 37g
- Grăsimi: 0.1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 0.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.