Print
sos de portocale
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de portocale

Poți să-ți pregătești un sos de portocale pe care să îl servești alături de carne sau chiar de deserturi. Este ușor și rapid de făcut, gata în doar zece minute.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

200g zahăr.

2 portocale.

o lămâie.

un păhărel lichior de portocale.

250ml apă.

Mod de preparare:

  1. Dizolvă zahărul în apă și fierbe-l 1-2 minute în clocot. Când siropul s-a răcit, adaugă sucul de portocale, zeamă de lămâie după gust, lichiorul sau esența apoi se amestecă până se omogenizează. Servește-l cald.

Note

Sosul se poate păstra la frigider într-un recipient ce se închide etanș aprox. 5 zile.

Dacă dorești o consistență mai groasă, amestecă într-un bol mic 1 lingură amidon de porumb cu o lingură de apă rece până formezi o pastă, adaugă-l în sos amestecând continuu între timp ce în fierbi la foc mic până se îngroașă ușor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 37g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0.5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star