
Rețetă sos de portocale
Descriere:
În general, se prepară sos de portocale pentru diverse cărnuri dar și deserturi, în funcție de scop rețeta se ajustează la ingrediente și gramaj.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 5 min
- Timp total: 10 min
- Cantitate: 1 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Mediteranean
Ingrediente:
200g zahăr.
2 portocale.
o lămâie.
un păhărel lichior de portocale.
250ml apă.
Mod de preparare:
- Dizolvă zahărul în apă și fierbe-l 2 minute în clocot. Când siropul s-a răcit, adaugă sucul de portocale și zeama de lămâie după gust, coaja numai de la suprafața portocalelor, rasă fin, și după preferință, lichior. Servește.
NoteSe poate folosi la diverse preparate precum: pește, deserturi în funcție de preferințe.
Se poate folosi la diverse preparate precum: pește, deserturi în funcție de preferințe.