
Rețetă sos de pătrunjel verde
Descriere:
În maxim 5 minute poți să-ți prepari un sos de pătrunjel și să-l foloseti la preparatele tale din carne, pește sau chiar pe pâine prăjită.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Timp total: 5 min
- Cantitate: 6 porții
- Categorie: Sosuri
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 legătură de pătrunjel.
1–2 căței de usturoi.
4 fire de usturoi sau ceapă verde.
ulei de floarea soarelui sau măsline.
zeamă de lămâie după gust.
oregano, sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un blender și mixează-le până ajungi la consistența dorită. Gustă și potrivește de sare, servește.
NoteGrosimea sosului ține de cât ulei și zeamă de lămâie adăugați în preparat, puteți să vă folosiți și de apă deoarece dacă adaugi prea mult ulei îl vei face prea gras.
Grosimea sosului ține de cât ulei și zeamă de lămâie adăugați în preparat, puteți să vă folosiți și de apă deoarece dacă adaugi prea mult ulei îl vei face prea gras.