Rețetă sos de mere neîndulcit
Pregătește-ți sos de mere neîndulcit și folosește-l la preparatele tale. Poate fi folosit ca bază pentru sosuri dulci dar și acrișoare pentru carne
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1.6kg mere fără miez și tăiate grosier.
480ml apă.
un vârf de cuțit de sare.
scorțișoară, ghimbir, cuișoare, cardamom sau extract de vanilie (opțional).
miere sau sirop de agave (opțional).
Mod de preparare:
- Pune mere și apa într-o oală mare. Când acestea fierb, redu focul la mic. Fierbe-le neacoperite, până când merele se sfarmă ușor dacă le strângi cu un clește (aprox. 15 minute).
- Cu un blender vertical(imersie), pasează merele până obții textura dorită. Dacă sosul este prea apos, mai fierbe-le aprox. 5-6 minute și adaugă sare după gust. Servește cald sau lasă-le la frigider înainte de servire.
Note
Poți folosi diverse soiuri de mere, poți să le cureți de coajă (dacă vrei un sos foarte fin) sau să le lași cu coajă.
Dacă dorești puțină aciditate, adaugă în sosul tău suc de lămâie sau de lime.
Păstrează sosul la frigider aprox. 5-7 zile într-un recipient care se închide ermetic sau congelează-l max. 3 luni.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 52kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0.2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 13.8g
- Fibre: 2.4g
- Proteine: 0.4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.