Print
sos de mentă într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de mentă cu pătrunjel

Dacă dorești să aduci o explozie de prospețime și arome vibrante preparatelor tale, poți să-ți pregăteti un sos de mentă cu pătrunjel. Este ușor de făcut, combină ierburi și condimente proaspete cu o aciditate subtilă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline.

12 linguri iaurt grecesc (opțional).

aprox. 15g frunze de pătrunjel.

aprox. 15g frunze de mentă.

sucul de la o jumătate de lămâie/lime.

1 ardei iute verde, curățat de semințe.

12 căței de usturoi (opțional).

sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-un blender și mixează-le mărunt. Servește.

Note

Dacă dorești un sos mai cremos, poți adăuga o lingură de iaurt grecesc sau de smântână.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 100kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star