Rețetă sos de mentă cu pătrunjel
Dacă dorești să aduci o explozie de prospețime și arome vibrante preparatelor tale, poți să-ți pregăteti un sos de mentă cu pătrunjel. Este ușor de făcut, combină ierburi și condimente proaspete cu o aciditate subtilă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline.
1–2 linguri iaurt grecesc (opțional).
aprox. 15g frunze de pătrunjel.
aprox. 15g frunze de mentă.
sucul de la o jumătate de lămâie/lime.
1 ardei iute verde, curățat de semințe.
1–2 căței de usturoi (opțional).
sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un blender și mixează-le mărunt. Servește.
Note
Dacă dorești un sos mai cremos, poți adăuga o lingură de iaurt grecesc sau de smântână.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.