Print
sos de marar într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de mărar fără răntaș

Acest sos de mărar este unul fără răntaș, simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și în zece minute ți-ai preparat rapid sosul care merge de minune pe cărnuri.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

1 legătură de mărar tăiat mărunt.

300ml lapte.

4 linguri smântână grasă sau iaurt.

2 linguri de făină albă.

1 linguriță de zahăr.

1 linguriță de oțet.

12 căței de usturoi (opțional).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune laptele la fiert. Între timp cu un tel amestecă făina cu puțină apă sau cu o parte din lapte. Când laptele fierbe, toarnă compoziția obținută și amestecă cu telul. Fierbe totul la foc mic, amestecând continuu până compoziția se îngroașă.
  2. Adaugă dinainte să iei de pe foc compoziția următoarele: mărarul tăiat mărunt (fără codițe), sare, piperul, zahărul, oțetul și amestecă. Servește.

Note

Poți să tai usturoiul mărunt și să-l adaugi după ce ai pus făina și apa amestecată în lapte.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 50kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi Sat: 1g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 6g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star