Rețetă sos de mărar fără răntaș
Acest sos de mărar este unul fără răntaș, simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și în zece minute ți-ai preparat rapid sosul care merge de minune pe cărnuri.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
1 legătură de mărar tăiat mărunt.
300ml lapte.
4 linguri smântână grasă sau iaurt.
2 linguri de făină albă.
1 linguriță de zahăr.
1 linguriță de oțet.
1–2 căței de usturoi (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune laptele la fiert. Între timp cu un tel amestecă făina cu puțină apă sau cu o parte din lapte. Când laptele fierbe, toarnă compoziția obținută și amestecă cu telul. Fierbe totul la foc mic, amestecând continuu până compoziția se îngroașă.
- Adaugă dinainte să iei de pe foc compoziția următoarele: mărarul tăiat mărunt (fără codițe), sare, piperul, zahărul, oțetul și amestecă. Servește.
Note
Poți să tai usturoiul mărunt și să-l adaugi după ce ai pus făina și apa amestecată în lapte.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 50kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6g
- Fibre: 0
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.