Print
sos de marar într-o sosieră

Rețetă sos de mărar fără răntaș

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Acest sos de mărar este unul fără răntaș, simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și în zece minute ți-ai preparat rapid sosul care merge de minune pe cărnuri.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

1 legătură de mărar tăiat mărunt.

300ml lapte.

4 linguri smântână grasă sau iaurt.

2 linguri de făină albă.

1 linguriță de zahăr.

1 linguriță de oțet.

12 căței de usturoi (opțional).

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Pune laptele la fiert. Între timp cu un tel amestecă făina cu puțină apă sau cu o parte din lapte. Când laptele fierbe, toarnă compoziția obținută și amestecă cu telul. Fierbe totul la foc mic, amestecând continuu până compoziția se îngroașă.
  2. Adaugă dinainte să iei de pe foc compoziția următoarele: mărarul tăiat mărunt (fără codițe), sare, piperul, zahărul, oțetul și amestecă. Servește.
Note

Poți să tai usturoiul mărunt și să-l adaugi după ce ai pus făina și apa amestecată în lapte.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII