
Rețetă sos de mărar fără răntaș
Descriere:
Acest sos de mărar este unul fără răntaș, simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și în zece minute ți-ai preparat rapid sosul care merge de minune pe cărnuri.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Timp total: 10 min
- Cantitate: 2 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
1 legătură de mărar tăiat mărunt.
300ml lapte.
4 linguri smântână grasă sau iaurt.
2 linguri de făină albă.
1 linguriță de zahăr.
1 linguriță de oțet.
1–2 căței de usturoi (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune laptele la fiert. Între timp cu un tel amestecă făina cu puțină apă sau cu o parte din lapte. Când laptele fierbe, toarnă compoziția obținută și amestecă cu telul. Fierbe totul la foc mic, amestecând continuu până compoziția se îngroașă.
- Adaugă dinainte să iei de pe foc compoziția următoarele: mărarul tăiat mărunt (fără codițe), sare, piperul, zahărul, oțetul și amestecă. Servește.
NotePoți să tai usturoiul mărunt și să-l adaugi după ce ai pus făina și apa amestecată în lapte.
Poți să tai usturoiul mărunt și să-l adaugi după ce ai pus făina și apa amestecată în lapte.