
Rețetă sos de leurdă
Pregătește-ți un sos de leurdă simplu folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este ușoară iar sosul va aduce o notă de prospețime și savoare preparatelor tale.
- Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250ml iaurt grecesc sau natur.
leurdă.
sare și piper după gust.
mentă, coriandru, chilli (opțional).
suc de la o lămâie sau coajă rasă (opțional).
puțin ulei de măsline sau floarea soarelui.
Mod de preparare:
- Spală (dacă e nevoie, taie captele codițelor) apoi toacă leurda și pune-o într-un bol, adaugă sarea și piperul apoi piseaz-o cu o linguriță. Toarnă uleiul (aprox. 5-10ml), amestecă și adaugă iaurtul, amestecă până se omogenizează, gustă și potrivește de condimente, servește.
Note
Dacă dorești, poți să decorezi sosul cu rozmarin sau pătrunjel.