Rețetă sos de leurdă
Pregătește-ți sos de leurdă în sezon și servește-l alături de carne, peste sau pâine prăjită. Prepararea sosului este extrem de simplă și nici nu necesită multe ingrediente.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250ml iaurt grecesc sau natur.
leurdă.
sare și piper după gust.
mentă, coriandru, chilli (opțional).
suc de la o lămâie sau coajă rasă (opțional).
puțin ulei de măsline sau floarea soarelui.
Mod de preparare:
- Spală (dacă e nevoie, taie captele codițelor) apoi toacă leurda și pune-o într-un bol, adaugă sarea și piperul apoi piseaz-o cu o linguriță. Toarnă uleiul (aprox. 5-10ml), amestecă și adaugă iaurtul, amestecă până se omogenizează, gustă și potrivește de condimente, servește.
Note
Dacă dorești, poți să decorezi sosul cu rozmarin sau pătrunjel.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.