Print
sos de leurdă într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de leurdă

Pregătește-ți sos de leurdă în sezon și servește-l alături de carne, peste sau pâine prăjită. Prepararea sosului este extrem de simplă și nici nu necesită multe ingrediente.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250ml iaurt grecesc sau natur.

leurdă.

sare și piper după gust.

mentă, coriandru, chilli (opțional).

suc de la o lămâie sau coajă rasă (opțional).

puțin ulei de măsline sau floarea soarelui.

Mod de preparare:

  1. Spală (dacă e nevoie, taie captele codițelor) apoi toacă leurda și pune-o într-un bol, adaugă sarea și piperul apoi piseaz-o cu o linguriță. Toarnă uleiul (aprox. 5-10ml), amestecă și adaugă iaurtul, amestecă până se omogenizează, gustă și potrivește de condimente, servește.

Note

Dacă dorești, poți să decorezi sosul cu rozmarin sau pătrunjel.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 100kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 8g
  • Grăsimi Sat: 2g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 4g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star