
Rețetă sos de lămâie
Poți să-ți pregătești sos de lămâie pentru salate dar și să-l folosești ca marinadă pentru carne de pui sau pește. Se prepară ușor și poate fi adaptat după gustul personal, practic este un sos versatil și universal.
- Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: La borcan / Sos-uri
- Bucătărie: European
Ingrediente:
325ml apă minerală.
150g lămâie.
125ml ulei.
1 legătură mărar verde.
1 legătură pătrunjel verde.
1g sare de lămâie.
1 cățel de usturoi (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Spală lămâia și extrage sucul. Spală legătura de mărar și pătrunjel apoi toacă-le mărunt. Bate uleiul cu telul într-un vas până începe să se tulbure. Adaugă sucul de lămâie, apa minerală, pătrunjelul și mărarul tocat, sare de lămâie, sare și piper apoi amestecă bine.
Note
Este excelent ca marinadă pentru carne de pui sau pește, în special pentru grătar.
Poate fi folosit ca dressing pentru salate de crudități sau salate cu fructe de mare.