
Rețetă sos de lămâie a la grec
Pregătește sos de lămâie a la grec și servește-l alături de creier, carne, legume sau alte feluri gătite a la grec. Este cunoscut pentru aroma proaspătă și acidulată, ușor de preparat folosind doar ingrediente simple.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2-3 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
2 lămâi.
3 linguri de ulei de floarea soarelui/măsline.
1 lingură de apă minerală carbogazoasă sau sifon.
1 lingură de sare de lămâie (sau sare obișnuită).
sare și piper după gust.
mărar, pătrunjel proaspăt tocat mărunt după gust.
Mod de preparare:
- Într-un vas de inox sau porțelan, bate uleiul de floarea soarelui/măsline cu un tel până când începe să se tulbure.
- Adaugă sucul de la lămâi, apa minerală, sarea de lămâie, sare și piper. Bate compoziția până se omogenizează, adaugă mărarul și pătrunjelul verde tocat mărunt în sos, amestecă bine.
Note
Dacă nu ai mărar sau pătrunjel verde, poți încerca să folosești coriandru sau busuioc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 50kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 4g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.