Print
sos de iaurt cu usturoi pe un platou cu dovlecei pane
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de iaurt cu usturoi

Prepară sos de iaurt cu usturoi verde sau uscat, potrivit pentru burger, shaorme, fripturi, sandvișuri dar și salate. În sine, sosul este unul simplu și nu necesită multe ingrediente dar nici timp.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Sos / La borcan
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

200g iaurt gras.

34 fire de usturoi verde sau căței de usturoi (vezi note).

ulei de floarea soarelui sau de măsline extravirgin.

sare și piper după gust.

mărar sau pătrunjel pentru decorare (opțional).

Mod de preparare:

  1. Toacă mărunt usturoiul verde și amestecă-l cu iaurtul. Pune câteva picături de ulei, asezonează-l cu sare și piper după gust apoi servește-l.

Note

Dacă nu aveți usturoi verde și optați să folosiți 3-4 căței de usturoi, zdrobiții. Dacă dorești, poți să-i pisezi foarte bine cu un vârf de sare apoi să adaugi iaurtul peste și să continui cu restul pașilor.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star