Print
sos de iaurt cu usturoi pe un platou cu dovlecei pane
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de iaurt cu usturoi

Prepară sos de iaurt cu usturoi verde sau uscat și servește-l cu burgeri, shaorme, fripturi, sandvișuri sau salate. Este ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente sau timp.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Sos / La borcan
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

200g iaurt gras.

34 fire de usturoi verde sau căței de usturoi (vezi note).

ulei de floarea soarelui sau de măsline extravirgin.

sare și piper după gust.

mărar sau pătrunjel pentru decorare (opțional).

Mod de preparare:

  1. Toacă mărunt usturoiul verde și amestecă-l cu iaurtul. Pune câteva picături de ulei, asezonează-l cu sare și piper după gust apoi servește-l.

Note

Dacă nu aveți usturoi verde și optați să folosiți 3-4 căței de usturoi, zdrobiții. Dacă dorești, poți să-i pisezi foarte bine cu un vârf de sare apoi să adaugi iaurtul peste și să continui cu restul pașilor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star