
Rețetă sos de iaurt cu usturoi
Prepară sos de iaurt cu usturoi verde sau uscat, potrivit pentru burger, shaorme, fripturi, sandvișuri dar și salate. În sine, sosul este unul simplu și nu necesită multe ingrediente dar nici timp.
- Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Sos / La borcan
- Bucătărie: România
Ingrediente:
200g iaurt gras.
3–4 fire de usturoi verde sau căței de usturoi (vezi note).
ulei de floarea soarelui sau de măsline extravirgin.
sare și piper după gust.
mărar sau pătrunjel pentru decorare (opțional).
Mod de preparare:
- Toacă mărunt usturoiul verde și amestecă-l cu iaurtul. Pune câteva picături de ulei, asezonează-l cu sare și piper după gust apoi servește-l.
Note
Dacă nu aveți usturoi verde și optați să folosiți 3-4 căței de usturoi, zdrobiții. Dacă dorești, poți să-i pisezi foarte bine cu un vârf de sare apoi să adaugi iaurtul peste și să continui cu restul pașilor.