
Rețetă sos de hrean
Poți să-ți faci acasă un sos de hrean cremos folosind hrean proaspăt și alte câteva ingrediente. Poți să îl servești alături de carne dar și peste legume.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Sos
- Bucătărie: European
Ingrediente:
300g hrean.
400ml smântână 25% grăsime.
1–2 linguri unt.
1 lingură oțet.
100ml apă.
1 lingură făină.
1–2 căței de usturoi pisați (opțional).
sare după gust.
piper (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță hreanul apoi trece-l prin răzătoare pe partea cu găuri mici. Răzălește-l repede deoarece acesta se oxidează rapid.
- Topește untul într-o tigaie, adaugă 1 lingură de hrean ras și lasă-l să se prăjească. Adaugă apa, lasă să fiarbă aprox. 4-5 minute la foc mic.
- Amestecă făina cu smântâna într-un bol până se omogenizează. Adaugă amestecul în tigaie împreună cu restul de hrean și amestecă ușor. Lasă să dea în 2-3 clocote, adaugă oțetul și sarea apoi servește.
Note
Adaugă făină în plus pentru o textură mai consistentă sau mai multă smântână pentru un sos mai cremos.