Print
sos de hrean într-o sosieră pe o masă
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de hrean

Poți să îți faci în propria bucătărie un sos de hrean cremos fresh folosind doar câteva ingrediente. Ușor de făcut și personalizat, numai bun de servit alături de carne, pește și legume.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

300g hrean.

400ml smântână 25% grăsime.

12 linguri unt.

1 lingură oțet.

100ml apă.

1 lingură făină.

12 căței de usturoi pisați (opțional).

sare după gust.

piper (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță hreanul apoi trece-l prin răzătoare pe partea cu găuri mici. Răzălește-l repede deoarece acesta se oxidează rapid.
  2. Topește untul într-o tigaie, adaugă 1 lingură de hrean ras și lasă-l să se prăjească. Adaugă apa, lasă să fiarbă aprox. 4-5 minute la foc mic.
  3. Amestecă făina cu smântâna într-un bol până se omogenizează. Adaugă amestecul în tigaie împreună cu restul de hrean și amestecă ușor. Lasă să dea în 2-3 clocote, adaugă oțetul și sarea apoi servește.

Note

Adaugă făină în plus pentru o textură mai consistentă sau mai multă smântână pentru un sos mai cremos.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 50g
  • Calorii: 70kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star