Print
sos de hrean într-o sosieră pe o masă
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de hrean

Poți să-ți faci acasă un sos de hrean cremos folosind hrean proaspăt și alte câteva ingrediente. Poți să îl servești alături de carne dar și peste legume.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Sos
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

300g hrean.

400ml smântână 25% grăsime.

12 linguri unt.

1 lingură oțet.

100ml apă.

1 lingură făină.

12 căței de usturoi pisați (opțional).

sare după gust.

piper (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță hreanul apoi trece-l prin răzătoare pe partea cu găuri mici. Răzălește-l repede deoarece acesta se oxidează rapid.
  2. Topește untul într-o tigaie, adaugă 1 lingură de hrean ras și lasă-l să se prăjească. Adaugă apa, lasă să fiarbă aprox. 4-5 minute la foc mic.
  3. Amestecă făina cu smântâna într-un bol până se omogenizează. Adaugă amestecul în tigaie împreună cu restul de hrean și amestecă ușor. Lasă să dea în 2-3 clocote, adaugă oțetul și sarea apoi servește.

Note

Adaugă făină în plus pentru o textură mai consistentă sau mai multă smântână pentru un sos mai cremos.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos și nu uita să votezi rețeta!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star