Print
sos de capere peste o aripă de rață
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de capere

Pentru a prepara sos de capere n-ai nevoie de multe ingrediente și nici timp, procedura în sine-i foarte ușoară. Este de preferat să serviți acest sos cu pește, dar este excepțional și alături de vită sau chiar pui.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: La borcan / Sosuri
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

2 lingurițe de capere.

50g unt.

200ml smântână grasă.

zeama de la jumătate de lămâie.

10ml de vin alb sec sau 1 linguriță de oțet.

sare și piper după gust.

1 linguriță sau jumătate de făină (vezi note).

pătrunjel proaspăt tocat (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune untul la topit într-o tigaie antiaderentă, când s-a topit adaugă smântâna și las-o să dea în câteva clocote apoi asezonează, adaugă vinul, zeama de lămâie și caperele, amestecă. Lasă să mai dea câteva clocote cât să se evapore vinul apoi sosul este gata. Opțional, poți să presari pătrunjel deasupra.

Note

Jumătate de linguriță de făină dacă smântâna nu este suficient de grasă. Adaugă lingurița de făină înainte să pui smântâna și amestecă până se omogenizează.

Puteți să căliți înainte caperele și puțină ceapă roșie, să puneți vinul peste apoi să stingeți cu smântână. Acest sos cu capere are diverse modalități de preparare.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 3g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star