Print
sos de brânză într-o sosieră

Rețetă sos de brânză și verdeață

Când prepari sos de brânză și verdeață trebuie să știi că este un sos versatil și delicios. Adaugă savoare mâncărurilor, poate fi folosit la umplut roșii tăiate pe jumătate dar și alte preparate. Se pregătește ușor cu doar câteva ingrediente.

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

250g brânză de vaci sau cottage.

34 frunze de mentă.

2 codițe ceapă verde.

2 roșii mici.

o legătură de pătrunjel.

zeama de la o jumătate de lămâie.

busuioc proaspăt tocat (opțional).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Opărește roșiile, curăță-le de coajă apoi taie-le cubulețe. Amestecă brânza fărămițată cu sare, piper, zeamă de lămâie, după care adaugă verdeața tocată mărunt. La sfârșit adaugă roșiile tocate și servește.

Note

Puteți să folosiți acest sos de brânza să umpleți jumătăți de roșii ca aperitiv.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.